Deset najpremožnejših lani pridobilo dodatnih 353 milijard evrov

Svet 02. Jan 202213:15 > 13:42 0 komentarjev
Elon Musk
Elon Musk/Profimedia

Kot izhaja iz včeraj posodobljene Bloombergove lestvice najbogatejših Zemljanov, je v preteklem letu svoje bogastvo najbolj oplemenitil lastnik podjetij Tesla in SpaceX Elon Musk, ki se mu je premoženje povečalo za kar 100 milijard evrov - na 237 milijard evrov -, s čimer se je prebil na prvo mesto lestvice. Med desetimi najbogatejšimi se je premoženje še najmanj povečalo drugemu na lestvici, lastniku Amazona Jeffu Bezosu - ta je v letu 2021 je svojemu 169 milijard evrov vrednemu premoženju dodal "le" slabi dve milijardi evrov.

Na tretje mesto Bloombergove lestvice se je s 156 milijardami evrov premoženja prebil Francoz Bernard Arnault, lastnik podjetja LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, največjega ponudnika luksuznih izdelkov na svetu. Lani je svoje bogastvo povečal za kar 56 milijard evrov.

Bernard Arnault
Bernard Arnault/Profimedia

Sledi lastnik Microsofta Bill Gates s 121 milijardami evrov, pri čemer lani je pridobil slabih 6 milijard, sledita mu ustanovitelja Googla Larry Page in Sergey Brin, med njiju pa se je na šesto mesto vrinil ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg.

Deseterico najbogatejših zaključujejo investitor in nekdanji dolgoletni predsednik uprave Microsofta Steve Ballmer, finančni magnat Warren Buffet in ustanovitelj tehnološkega podjetja Oracle Larry Ellison.

Prav nobenemu od dvajsetih najbogatejših Zemljanov se glede na podatke Bloomberga premoženje v lanskem letu ni zmanjšalo. Prva, ki je imel ob koncu lanskega leta manj premoženja kot ob koncu leta 2020, je na 23. mestu nekdanja žena Jeffa Bezosa Mackenzie Scott. Izgubila je slabi dve milijardi in je po novem vredna “le” 49 milijard evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!