Dijak v Iowi prvi dan po počitnicah ustrelil šest ljudi, en učenec umrl

Svet 05. Jan 202407:52 0 komentarjev
Streljanje v srednji šoli Perry
Foto: REUTERS/Cheney Orr

Na srednji šoli v ameriški zvezni državi Iowa je dijak prvi dan po počitnicah ustrelil šest ljudi, eden je umrl. 17-letni dijak je nato ustrelil še sebe, je sporočila policija.

Policija je sporočila, da je ob 7.37 po lokalnem času prejela prijavo o strelcu na kampusu srednje šole Perry, prvi policist pa je na kraj dogodka prispel v nekaj minutah.

Pomočnik direktorja oddelka za kriminalistične preiskave v zvezni državi Iowa Mitch Mortvedt je v pogovoru z novinarji po streljanju povedal, da so policisti, ki so prišli na kraj dogodka, hitro našli osumljenca s strelno rano, ki si jo je povzročil sam.

Osumljenec je bil identificiran kot 17-letni dijak. Po navedbah policije je bil oborožen s puško in pištolo malega kalibra. Preiskovalci so v srednji šoli našli tudi “precej preprosto” improvizirano eksplozivno napravo in jo zavarovali.

17-letnik je ustrelil šest ljudi, od tega pet dijakov in šolskega administratorja. Učenec, ki je umrl, je bil v šestem razredu, ki ga obiskujejo 11- oziroma 12-letniki. Od poškodovanih so štirje stabilni, življenje enega pa je ogroženo.

Šerif okrožja Dallas Adam Infante je novinarjem povedal, da je bilo zaradi zgodnje ure “na srečo v stavbi zelo malo študentov in profesorjev”.

Lori Meinecke, učiteljica na srednji šoli Perry, je za lokalno radijsko postajo dejala, da je zjutraj slišala približno šest do sedem strelov. Srednja šola je bila izpraznjena ob približno 8.25 po lokalnem času, osnovna šola pa ob 8.27. Obe šoli sta na istem kampusu.

Lokalna televizijska postaja je govorila s Kevinom Shelleyjem, staršem 15-letnika, ki je povedal, da je bil njegov sin ustreljen na hodniku, vendar bo preživel.

Mesto Perry ima manj kot 10.000 prebivalcev in je približno 64 kilometrov oddaljeno od glavnega mesta Iowe Des Moines. Streljanje se je zgodilo nekaj dni pred začetkom volilnih zborovanj v Iowi, ki se bodo začela 15. januarja 2024 in s katerimi se bodo začele republikanske primarne volitve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!