Direktor ruske vesoljske agencije zagrozil Črni gori

Svet 07. Jun 202209:33 > 10:11 3 komentarji
Dmitrij Rogozin
PROFIMEDIA

Direktor ruske državne vesoljske agencije Roskozmos Dmitrij Rogozin je Črni gori zagrozil z medcelinskimi balističnimi raketami, potem ko je zaprla zračni prostor za letalo, ki naj bi v Beograd prepeljalo ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov bi se moral srečati s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a je bil obisk po zaprtju zračnega prostora odpovedan. Na družbenem omrežju Twitter se je oglasil direktor ruske državne vesoljske agencije Dmitrij Rogozin.

“Ali veste, za kaj je dober ’sarmat’? Strahopetnih Bolgarov, maščevalnih Romunov in Črnogorcev, ki so izdali našo skupno zgodovino, ne bo prosil za soglasje za letenje,” je zapisal po poročanju portala RTCG. Sarmat je ime za rusko medcelinsko balistično raketo.

Po informacijah, ki so jih objavili mediji in jih je potrdila tudi tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova, so zračni prostor za letalo Lavrova zaprle Črna gora, Severna Makedonija in Bolgarija.

Lavrov je zatrdil, da nihče ne bo pokvaril odnosov med Rusijo in Srbijo. Kot je še dejal, je Moskva povabila srbskega zunanjega ministra Nikolo Selakovića na uradni obisk v Rusijo v bližnji prihodnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje