Drama na hrvaški obali: neurje vrglo čoln na skale

Svet 31. Jul 202312:48 1 komentar
nasedli čoln
Info Istra/Facebook

V nedeljo zjutraj je v morju ob otoku Krk izginil avstrijski par, ki je plul na manjšem čolnu. Hitro je stekla usklajena iskalna in reševalna akcija. Brodolomca so našli v zalivu Soline, kjer je neurje njun čoln vrglo na skale.

Hrvati so uspešno našli in rešili avstrijski par, ki je izginil v nedeljo zjutraj.

Izginotje para iz Avstrije so prijavili v nedeljo zjutraj, ob 7.41 se je začela iskalna akcija. Kmalu po tem, ko je stekla usklajena iskalno-reševalna akcija, so brodolomca našli v bližini naselja Klimno v zalivu Soline na otoku Krk. Tam so par našli na čolnu, ki je nasedel na skalah na obali, poroča N1 Sarajevo.

Po besedah para se je nesreča zgodila zaradi nenadnega neurja na morju, ki ju je vrglo na skale. V nesreči se je moški lažje poškodoval, a je prevoz v bolnišnico zavrnil. Ženska pa v nesreči ni bila poškodovana. Z reševalno ladjo so ju prepeljali v naselje Šilo na otoku Krk.

Nasedli čoln je plul pod avstrijsko zastavo. Dolg je 5,6 metra. Čoln je v lasti avstrijskega državljana, ki pa ga ni bilo na čolnu. Onesnaženja morja ali morskega okolja niso opazili.

Dve nesreči v prelivu Mali Ždrelac

Dve pomorski nesreči sta se pripetili tudi v morskem prelivu Mali Ždrelac. Prva se je zgodila v četrtek, ko je katamaran trčil v konstrukcijo mostu. V nesreči plovilo ni bilo poškodovano, izdali so mu nalog za odstranitev plovila. Katamaran je bil odstranjen še isti dan, prehod pa je bil ponovno odprt za pomorski promet.

Druga nesreča se je zgodila v soboto, ko je konstrukcijo mostu zadela jadrnica Kosimo in si zlomila jambor. Jadrnica, ki je plula pod francosko zastavo, je prevažala pet ljudi iz Italije. V dogodku se ni nihče poškodoval, niti ni bilo onesnaženo morje. V preiskavi so ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo slaba pozornost, še piše N1 Sarajevo.

Mali Ždrelac
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje