Drama na letalu, potniki močno prestrašeni

Svet 19. Dec 202318:44
United Airlines
Foto: PROFIMEDIA

Petkov let ameriške letalske družbe United Airlines je potnike močno prestrašil, saj so po zasilnem pristanku opazili plamene in dim.

V petek je z letališča Newmark v zvezni državi New Jersey proti Denverju v Koloradu poletelo letalo s 199 potniki.

A približno uro pred prihodom na cilj so s trupa Boeinga 737 začeli prihajati nenavadni zvoki. “Z desne strani letala sem slišal odmevajoč zvok,” je opisal eden od potnikov Paul Wilder. Drugi potnik Stephen Griffin je hrup opisal kot oster zven. Stevardese so zatem vsem naročile, naj ostanejo na svojih sedežih, pilot pa jih je obvestil, da bodo morali zasilno pristati, piše Insider.

Po približno dvajsetih minutah se je letalo dotaknilo pristajalne steze na letališču Eisenhower v Wichiti. Takrat so potniki zagledali dim, ki se je valil z desnega motorja. “Videli smo nekaj plamenov in dim. Ne želim pretiravati, ampak ljudem sem za vsak primer začel govoriti, da jih imam rad,” je opisal Wilder. “Srečni smo, da smo preživeli,” je tudi dodal. Potnica Keli Jager pa je izpostavila, da so ob pristajanju na tleh lahko opazili več gasilskih vozil in rešilnih avtomobilov.

Kasneje je letalska družba United Airlines sporočila, da je zagorel motor letala in da v nesreči nihče izmed potnikov ni bil poškodovan. Vzroka za požar niso navedli, prav tako niso sporočili nastale škode.

V zadnjih mesecih je sicer zagorelo več motorjev omenjenega modela Boeinga. Ta mesec so plameni zajeli letalo, ki je letelo čez Rusijo, julija je zagorel motor na letalu, ki je potovalo iz Newmarka v New Jersey.