Drugi femicid v tednu dni: pred porodnišnico v Prištini mož ubil nosečnico

Svet 01. Dec 202214:16
Priština
PROFIMEDIA

Pred porodnišnico v Prištini je bila v sredo popoldne z več streli ubita nosečnica. 35-letna ženska je bila v 41. tednu nosečnosti in je čakala na porod, poroča srbski portal N1. Kosovski premier Albin Kurti je sporočil, da je umor zagrešil njen mož, in obsodil "okrutno" dejanje. Dejanje so obsodili tudi drugi vidnejši kosovski politiki.

Po poročanju prištinskih medijev je bila umorjena ženska na ginekološki kliniki, kjer je čakala na porod. Odšla je na dvorišče bolnišnice, da bi nekaj kupila, ko je nanjo streljal moški, ki je sedel pred porodnišnico.

“Osumljenec je v žrtev najprej izstrelil naboj, potem ko je padla, pa je vanjo izstrelil še več strelov,” je za prištinski časnik Koha Ditore povedal neimenovani vir.

Iz univerzitetnega kliničnega centra Kosova so potrdili, da se je incident zgodil okoli 18. ure na dvorišču bolnišnice, policija pa je v sodelovanju s tožilstvom uvedla preiskavo s ciljem razjasnitve dogodka.

Tiskovna predstavnica kosovske policije Flora Ahmeti je za Koho povedala, da je bila žrtev stara 35 let, še poroča N1.

Premier Kurti je v odzivu na dejanje izjavil, da je šlo za okruten, “nesprejemljiv” uboj. Predsednica Kosova Vjosa Osmani pa je dejala, da je treba končati “val kriminala” in “femicid” nad ženskami in zahtevala pravico za žrtve nasilja.

Ministrica za pravosodje Albulena Haxhiu je dejala, da je bila žrtev, ki bi jo “morali zaščititi”, ubita skupaj z otrokom, je na spletni strani objavil Radio Slobodna Evropa (RSE).

Lokalni mediji na Kosovu so poročali, da je žrtev živela ločena od moža zaradi nesoglasij z njim in da je prejela sodno odločbo za zaščito.

To je že drugi primer nasilne smrti med ženskami v zadnjih dneh na Kosovu, potem ko so 25. novembra poročali, da je v Prištini moški s sekiro usmrtil svojo ženo, še navaja RSE.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar