Ekvadorska policija zaplenila 3,5 tone kokaina na poti v Evropo

Svet 21. Avg 202215:48 2 komentarja
Kokain Malta
Slika je simbolična. (foto: Customs.gov.mt)

Ekvadorska policija je ta konec tedna v dveh ločenih akcijah zasegla 3,5 tone kokaina, skritega v zabojih z bananami in namenjenega v Evropo. Eden od kontejnerjev naj bi potoval v Veliko Britanijo, drugi pa na Nizozemsko, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Policija je prestregla tovornjak s kontejnerjem na poti v pristanišče v mestu Guayaquil, so pojasnile ekvadorske oblasti. Našli so 92 škatel z 2300 paketi kokaina po en kilogram.

Natančne lokacije drugega zasega niso razkrili, so pa povedali, da so v kontejnerju v pristanišču v isti regiji odkrili 87 škatel in 1218 paketov kokaina. V vsakem od primerov so aretirali po eno osebo.

Ta teden je ekvadorska policija poročala o odkritju v stanovanju v mestu Manta, kjer je bil kokain skrit v 4800 pločevinkah tune, namenjenih za izvoz.

Medtem je predsednik Salvadorja Nayib Bukele na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je njihova mornarica v Tihem oceanu prestregla tihotapsko ladjo z 2,2 tone kokaina, vrednega več kot 55 milijonov dolarjev. Posadko so aretirali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje