Elon Musk: Če mi pojasnite, kako bi rešili svetovno lakoto, takoj prodam delnice

Svet 02. Nov 202109:14 > 11:01 0 komentarjev
Elon Musk
PROFIMEDIA

Prvi mož podjetja Tesla in SpaceX Elon Musk se je z direktorjem Svetovnega programa ZN za hrano (WFP) Davidom Beasleyjem na očeh svetovne javnosti zapletel v razpravo o reševanju lakote v svetu. Potem ko je Beasley v intervjuju za CNN Muska pozval, naj z večjo donacijo denarja prispeva k odpravljanju svetovne lakote, je Musk sporočil, da bo ponudil denar, če pri WFP predstavijo načrt, kako bi njegova donacija pomagala odpraviti lakoto v svetu.

Najbogatejši Zemljan Elon Musk je pripravljen “nemudoma” prodati delnice Tesle in denar nameniti reševanju problema lakote v svetu, če Združeni narodi (ZN) prikažejo, kako bi porabili denar. Muskova ponudba, ki jo je sporočil po Twitterju, sledi pozivu direktorja Svetovnega programa ZN za hrano (WFP) Davida Beasleyja, ki je minuli teden v intervjuju za CNN pozval najbogatejša Zemljana – Muska in Jeffa Bezosa – naj z enkratnim dejanjem pomagata pri reševanju problema, ki ga po svetu predstavlja lakota.

“Šest milijard dolarjev za pomoč 42 milijonom ljudem, ki bodo umrli, če jih ne dosežemo. Ni tako zapleteno,” je minuli teden za CNN menil vodja WFP Beasley in najbogatejša prebivalca planeta, ki sta vpeta tudi v nekakšno tekmovanje za vesolje, pozval k donaciji večje količine denarja. Šest milijard dolarjev predstavlja približno dva odstotka Muskovega premoženja.

“Pogovorimo se”

Musk se je na Beasleyjeve besede, izrečene v intervjuju, odzval na Twitterju. “Če lahko WFP v tej niti na Twitterju opiše, kako točno bi šest milijard rešilo svetovno lakoto, bom nemudoma prodal Tesline delnice in storil to,” je zapisal Musk, v razpravo na tem družbenem omrežju pa se je nato vključil še Beasley.

Kot je pojasnil, “šest milijard ameriških dolarjev ne bo rešilo svetovne lakote, bo pa preprečilo geopolitično nestabilnost, množične migracije in rešilo 42 milijonov ljudi, ki jim grozi stradanje.” Z Muskovo pomočjo bi lahko prinesli “upanje, zgradili stabilnost in spremenili prihodnost”, je še menil, ob tem pa je najbogatejšega Zemljana pozval k pogovorom.

“Pogovorimo se: Ni tako zapleteno kot Falcon Heavy [raketa Muskovega podjetja SpaceX, op. a.], tvegamo pa preveč, da se ne bi pogovorili,” je zapisal in dodal, da lahko do Muska prileti z naslednjim letalom.

Po podatkih WFP 811 milijonov ljudi na svetu nima dovolj hrane. Lakota, ki lahko vodi tudi v smrt, grozi 41 milijonom ljudem v 43 državah, med njimi so Jemen, Južni Sudan in Madagaskar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!