Elon Musk lani dobil dvojčka z eno od vodij v njegovem podjetju Neuralink

Magazin 07. Jul 202209:54 > 10:29 0 komentarjev
Elon Musk
Profimedia

Glavni izvršni direktor družbe Tesla Elon Musk je konec novembra 2021 dobil dvojčka s Shivon Zilis, eno od vodilnih uslužbenk v njegovem zagonskem podjetju za izdelavo možganskih čipov Neuralink.

Aprila sta Elon Musk in Shivon Zilis vložila prošnjo za spremembo imena dvojčkov, da bi ta “imela očetov priimek” in materin priimek kot zadnji del njunega srednjega imena, je prvi poročal Business Insider, ki se sklicuje na sodne dokumente. Iz povzetka sodnega spisa je razvidno, da je sodnik 11. maja podpisal “odredbo o spremembi imen več otrok”. Prošnjo sta Musk in Zilis vložila 25. aprila.

Business Insider brez navedbe vira trdi še, da je bila Zilis nedavno omenjena kot ena od oseb, o katerih Musk razmišlja za vodenje družbe Twitter Inc po več kot 44 milijard dolarjev vrednemu poslu (okoli 43 milijonov evrov).

36-letna Zilis ima na svojem profilu LinkedIn navedeno, da je direktorica operacij in posebnih projektov v podjetju Neuralink, katerega soustanovitelj in predsednik je 51-letni Musk. V podjetju je začela delati maja 2017, istega meseca, ko je bila imenovana tudi za direktorico projektov na področju umetne inteligence pri Tesli, kjer je delala do leta 2019. Je tudi članica upravnega odbora podjetja za raziskave umetne inteligence OpenAI, ki ga je soustanovil Musk.

Shivon Zilis
PROFIMEDIA

Z novico o prihodu dvojčkov se je število Muskovih otrok povečalo na devet. Dva otroka ima s kanadsko pevko Grimes, pet pa z nekdanjo ženo, kanadsko pisateljico Justine Wilson.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!