Erdogan obžaluje počasen odziv na potres

Svet 27. Feb 202315:36 0 komentarjev
Recep Tayyip Erdogan
PROFIMEDIA

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je opravičil zaradi počasnejšega odzivanja pri reševanju in odpravljanju posledic potresov.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan se je danes med obiskom v potresih hudo prizadete pokrajine Adiyaman na jugovzhodu države opravičil zaradi počasnejšega odzivanja pri reševanju in odpravljanju posledic potresov. Za zamude je sicer okrivil zahtevne razmere, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Zaradi uničujočih posledic potresov in slabega vremena prvih nekaj dni v Adiyamanu nismo mogli delati tako, kot smo želeli. Za to se opravičujem,” je dejal Erdogan.

Njegova vlada se je po uničujočih potresih, ki so v Turčiji in Siriji skupno terjali več kot 50.000 življenj, znašla na udaru kritik zaradi domnevnega ne uveljavljanja gradbenih standardov v državi. Po mnenju strokovnjakov je to prispevalo k visokemu številu smrtnih žrtev potresov.

Zaradi domnevne malomarnosti pri gradnji so turške oblasti pridržale najmanj 184 ljudi, je v soboto sporočil pravosodni minister Bekir Bozdag. Večinoma naj bi šlo za gradbene izvajalce, med njimi pa je tudi en župan iz Erdoganove stranke AKP.

Minuli teden je Erdogan, ki ga letos čakajo predsedniške volitve, obljubil, da bo Turčija na jugovzhodu države zgradila skoraj 200.000 novih domov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!