Erdogan zaradi žalitve vložil kazensko ovadbo proti podpredsedniku bundestaga

Svet 30. Sep 202217:13 0 komentarjev
Erdogan
Marko Djurica/REUTERS

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je vložil kazensko ovadbo proti nemškemu politiku in podpredsedniku bundestaga Wolfgangu Kubickemu, ker ga je ta označil za "kanalizacijsko podgano". Ovadbo zaradi žalitve in obrekovanja je v Erdoganovem imenu pri nemškem državnem tožilstvu v Hildesheimu vložil njegov odvetnik Mustafa Kaplan.

Wolfgang Kubicki, član nemških liberalcev (FDP) in podpredsednik bundestaga, je turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana med komentiranjem turške politike priseljevanja označil za “kanalizacijsko podgano”, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ob tem je dejal, da ga morebitni pravni spor z Erdoganom ne skrbi.

Po poročanju nemškega tednika Der Spiegel Kaplan v pismu državnemu tožilstvu navaja, da je bila izjava nemškega politika ponižujoča in predstavlja “nezakonit napad na čast druge osebe”. Ankara je zaradi izjave na zagovor poklicala tudi nemškega veleposlanika v Turčiji.

“Dejstvo, da je gospod Erdogan od začetka njegovega mandata leta 2014 sprožil približno 200.000 takšnih postopkov, pravzaprav pove vse,” je danes vloženo ovadbo komentiral Kubicki.

Ob tem je dejal, da so kanalizacijske podgane ljubke, vendar tudi pametne in zvite, ob tem pa dodal, da se morebitnega pravnega spora “veseli z mirno vestjo”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!