Fauci podpira cepljenje šoloobveznih otrok

Koronavirus 30. Avg 202109:50 > 10:56 0 komentarjev
Anthony Fauci
Stefani Reynolds/REUTERS

Direktor inštituta za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za zdravje ZDA Anthony Fauci je v nedeljo povedal, da podpira obvezno cepljenje proti covidu-19 za šoloobvezne otroke. Zaradi delta različice koronavirusa se v ZDA sicer povečuje število okužb.

“Verjamem, da je zahteva po cepljenju šoloobveznih otrok dobra ideja,” je za CNN dejal Anthony Fauci, direktor inštituta za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za zdravje ZDA. “Že desetletja zahtevamo cepljenje proti otroški paralizi, ošpicam, mumpsu, rdečkam in hepatitisu,” je še poudaril.

Trenutno otrok, mlajših od 12 let, še ne cepijo proti covidu-19.

Bo FDA odobrila cepljenje otrok?

Fauci je v enem prejšnjih intervjujev dejal, da bi moralo biti na začetku oktobra dovolj podatkov, da bi ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) razmislila tudi o cepljenju otrok pod to starostno mejo.

“Mislim, da obstaja razumna verjetnost, da bosta družbi Pfizer-BioNTech ali Moderna prejeli dovoljenje FDA za cepljenje otrok, mlajših od 12 let,” je še pojasnil glavni zdravstveni svetovalec Bele hiše.

Ob vrnitvi otrok v šole je povečanje števila okužb že povzročilo določene težave. Na jugu ZDA, kjer je največji epicenter okužb in kjer je delež precepljenosti med najnižjimi v ZDA, je več deset šol že moralo odložiti začetek pouka oziroma zapreti svoja vrata, poroča hrvaški N1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!