Fifa: Madžarski tekma pred praznimi tribunami in 184.000 evrov kazni

Šport 21. Sep 202118:22 > 18:23 0 komentarjev
Fifa
Profimedia

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zaradi rasističnih incidentov na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2022 proti Angliji v začetku septembra kaznovala Madžarsko. Ta bo morala eno tekmo igrati pred praznimi tribunami, obenem pa bo morala plačati še 184.000 evrov kazni.

Tekmo z Madžarsko je Anglija dobila s 4:0, na njej pa naj bi navijači domače ekipe “opičje glasove” namenili Judu Bellignhamu in Raheemu Sterlingu.

“Po analizi vseh okoliščin in predvsem resnosti incidenta (rasistične besede in dejanja, metanje predmetov, pirotehnike in blokiranje stopnišča) se je disciplinski odbor odločil, da bo Madžarska naslednji dve domači tekmi igrala brez gledalcev, pri čemer je kazen za drugo tekmo pogojna za obdobje naslednjih dveh let,” je zapisala Fifa. Da Madžare čaka kazen, je Fifa napovedala že septembra.

Madžarska bo naslednjo tekmo v kvalifikacijah igrala proti Albaniji 9. oktobra. Julija so bili že kaznovani tudi s strani Evropske nogometne zveze (Uefe), ki jim je zaradi vedenja navijačev naložila tri tekme pred praznimi tribunami pod njihovim okriljem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!