Filmska zgodba brezdomca: zadel na loteriji, na dobitek pa čakal tri leta

Svet 29. Apr 202319:19
loterija, srečka
PROFIMEDIA

Sreče včasih poboža tudi tiste, ki so je najbolj potrebni. To se je leta 2020 zgodilo 63-letnemu brezdomcu iz Italije, ki je zadel na loteriji. Vendar je moral na svojih 300 tisoč evrov čakati kar tri leta, saj ga je tožil eden od sorodnikov. Po marčevski odločitvi sodišča pa je le lahko dvignil dobitek, ki ga je namenil tudi v dobrodelne namene.

Zgodba Tiziana Pellonare je že skoraj filmska. Po tem, ko je pred leti tik pred upokojitvijo ostal brez službe, so se težave začele kopičiti in ostal je brez strehe na glavo. Kot pišejo italijanski mediji, je Pellonaro skušal nekaj evrov zaslužiti na ulici, kjer je zabaval mimoidoče. Na enem izmed križišč v mestecu Jesi blizu Ancone je izvajal trike s svojim rumenim klobukom, zaradi česar se ga je oprijelo ime “mož s klobukom”.

Septembra leta 2020 je z zbranim denarjem kupil loterijsko srečko, ki se je izkazala za dobitno. Tiziana je čakal glavni dobitek v višini 300 tisoč evrov in priložnost, da se znova postavi na noge. Vendar ga je pred tem čakala še ena preizkušnja. Februarja 2021 je namreč sodišče na predlog enega od njegovih sorodnikov dobitek zamrznilo in preprečilo izplačilo, poroča časnik La Stampa.

Tizianu je na pomoč priskočil njegov prijatelj iz odvetniških vrst in marca letos mu je uspelo izpodbiti odločitev sodišča. Končno je na račun dobil 300 tisoč evrov, od katerih je moral 60 tisoč nameniti državi zaradi davka.

Z denarjem je nato poplačal vse dolgove in kazni, ki so mu jih izdali med življenjem na ulici. Ni pa pozabil na tiste, ki so mu v težkih časih stali ob strani. Del denarja je namreč nakazal lokalnemu združenju Karitas, ki mu je najbolj pomagalo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.