Francija preiskuje domnevno posilstvo vojakinje v predsedniški palači

Svet 12. Nov 202120:14 0 komentarjev
Emmanuel Macron
Ludovic Marin/REUTERS

Francosko tožilstvo preiskuje domnevno posilstvo vojakinje v predsedniški palači na Elizejskih poljanah v Parizu. Do domnevnega posilstva naj bi v palači prišlo julija na sprejemu, ki se ga je udeležil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron.

Francosko tožilstvo je odprlo preiskavo domnevnega posilstva vojakinje v predsedniški palači v Parizu, poroča BBC.

Kot so poročali lokalni mediji, je ena izmed francoskih vojakinj zatrdila, da je bila spolno napadena julija, ko se je v Elizejski palači udeležila sprejema. Dogodka, ki je bil po poročanju medijev organiziran za odhajajoče osebje, se je takrat udeležil tudi francoski predsednik Emmanuel Macron.

Vojakinja je po poročanju BBC za spolni napad obtožila vojaka, ki je že bil zaslišan, a še ni bil uradno obtožen. O obtožbi je v petek prvi poročal francoski časopis Libération.

Pred dogodkom naj bi se poznala

Tako domnevna žrtev kot obtoženi napadalec naj bi delala v tamkajšnji pisarni z visokim varovanjem. Po poročanju Libération naj bi se že pred dogodkom poznala.

Uradnik v predsedniški palači je za tiskovno agencijo AFP povedal, da so oblasti nemudoma sprejele ukrepe za podporo domnevni žrtvi, ko so se seznanile z obtožbami. Tako vojakinjo kot obtoženega napadalca so premestili na druge dolžnosti, še poroča BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!