Francija v šoku: po deklici Loli brutalno posiljeno in umorjeno še eno dekle

Svet 22. Nov 202208:35 5 komentarjev
Vanesa
Vincent West/REUTERS

Francijo pretresa novo posilstvo in umor mladega dekleta, 14-letne Vanese, ki je z družino živela na jugozahodu Francije. Osumljeni napadalec je dejanje priznal.

Le nekaj tednov po tem, ko so se v Franciji poslovili od 12-letne Lole, ki je bila brutalno umorjena v Parizu, državo pretresa nasilna smrt še enega dekleta – 14-letnica, francoski mediji poročajo o Vanesi, je bila posiljena in umorjena na jugozahodu Francije.

Njenega domnevnega napadalca, 31-letnega moškega, so aretirali v petek, piše tiskovna agencija Reuters. Napadalec naj bi Vaneso prisilil, da se je usedla v njegov avto, potem ko je zapustila šolo v kraju Tonneins. Njeno truplo je odvrgel v zapuščeno hišo, policisti pa so ga hitro identificirali prek posnetkov nadzornih kamer.

Kot so sporočili s tožilstva v bližnjem mestu Agen, naj bi napadalec policistom, ko so prišli ponj, dejal, da ve, zakaj so prišli, ter je dejanje priznal. Znano je tudi, da je bil moški že leta 2006 obsojen na 15-dnevno pogojno zaporno kazen, ko je kot 15-letnik izvajal spolno nasilje nad drugo mladoletno osebo.

Dante Rinaudo, župana Tonneinsa, je po tragičnem dogodku dejal, da si starši umorjene Vanese želijo hčerko pokopati v Grenadi v Španiji. Družina kolumbijskih korenin je namreč tam živela, preden se je preselila v Francijo.

Vanesa
Vincent West/REUTERS

Drugi umor v nekaj tednih

Umori šolarjev so v Franciji izjemno redki, piše francoska tiskovna agencija AFP, a vendar se je nasilna smrt Vanese zgodila nekaj tednov po tem, ko je Francijo šokirala smrt 12-letne Lole v Parizu. Dekličine posmrtne ostanke so, spomnimo, našli v kovčku nedaleč od njenega doma.

Glavno osumljenko za Lolin umor, 24-letno žensko, so obtožili umora, posilstva in mučenja. Ker je osumljenka prebežnica, ki je v Francijo iz Alžirije pripotovala nezakonito, je brutalni umor Lole sprožil razpravo o tem, ali bi morala Francija uvesti strožjo migracijsko politiko.

Skrajni desničarji so v obeh primerih umorov deklic kritizirali pravosodne oblasti in vodstvo države zaradi premilih kazni za tovrstna dejanja, še navaja Reuters.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje