Ganljiva zgodba iz Zagreba: da bi ji rešil življenje, tvegal svojega

Svet 23. Jul 202320:22 5 komentarjev
neurje
Zajem zaslona

Neurje, ki je razdejalo hrvaško prestolnico, je pokazalo ne le, kakšno moč ima narava, temveč tudi koliko dobrote se skriva v ljudeh. Ko je veter dosegal najmočnejše sunke, je bila Hrvatica Snježana Fajfer zunaj na parkirišču. Znašla se je v zelo nevarnih okoliščinah, da je ne bi odpihnilo, se je na vso moč oklepala prometnega znaka. Ravno ko je bila na koncu z močmi, jo je opazil mladenič in ji, čeprav se je s tem tudi sam spravil v nevarnost, rešil življenje. Kdo je junak in kaj mu sporoča Snježana?

Tomislav Fuš, sosed Snježane Fajfer, ob vsakem močnejšem neurju stopi na balkon in naredi kakšen posnetek ali dva.

In tako je bilo tudi v četrtek, ko je Hrvaško zajelo katastrofalno neurje, v katerem so štiri osebe umrle. Povsem naključno pa je Tomislav poleg moči narave v objektiv ujel tudi, koliko dobrote se skriva v ljudeh. Snježana Fajfer je bila zunaj na parkirišču, da je ne bi odpihnilo, se je na vso moč oklepala prometnega znaka. Ravno ko je bila na koncu z močmi, jo je opazil mladenič in ji rešil življenje.

“Ko sem si posnetek ogledala, sem se šele zavedala, kje sem bila. Bila sem le korak oddaljena od smrti. Res sem bila na koncu z močmi, nisem se mogla več držati za prometni znak,” je za Danas.hr povedala Snježana. In prav takrat se je pojavil njen junak.

“Mladenič, zdaj vem tudi njegovo ime, Ivan Metikoš, se mi je približal in počutila sem se, kot da bi me po tem hudem neurju obsijalo sonce. Danes ga ne bi prepoznala. Ker sem gledala v tla, vem samo, da je imel obute rdeče natikače. To je vse, kar sem si zapomnila. Rada bi ga spoznala, ga objela, rada bi se mu zahvalila. Zaradi njega imam dva rojstna dneva,” je nasmejana dejala.

Snježana Fajfer
N1 Zagreb

Da bi se mu zahvalila, se je odločila, da bo svojega rešitelja našla. Prek družbenih omrežij je z njo kontaktiralo njegovo dekle in dobili so se. Ivan je vesel, da ji je lahko pomagal. Kasneje jima je sicer na pomoč priskočil še en sosed. Nevihta je minila, a šok je ostal, je dejala Snježana.

“Kje se je izgubila vse človečnost? V tem mladem človeku je bila, a dejstvo je, da je v tistem trenutku blizu stalo okoli deset moških in nihče ni pomagal. In to daje še večjo težo celotni zgodbi: da je popoln neznanec stopil iz svojega avtomobila in ogrozil svoje življenje. Veter bi lahko namreč odnesel tudi njega,” je še povedala rešena Zagrebčanka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje