Gina Lollobrigida na volitvah v Italiji ni bila uspešna

Magazin 26. Sep 202210:52 0 komentarjev
Gina Lollobrigida
Profimedia

Italijanski filmski divi Gini Lollobrigida na nedeljskih parlamentarnih volitvah v Italiji ni uspelo priti v parlament. Po skoraj vseh preštetih glasovih je kot skrajno leva kandidatka za senatorko prejela samo nekaj več kot odstotek glasov.

Gina Lollobrigida, ki je stara 95 let, se je tako že drugič neuspešno potegovala za položaj v italijanskem parlamentu. Prvič se je leta 1999.

Letos je kandidirala na listi manjše leve stranke v volilnem okrožju Latina južno od prestolnice Rim v deželi Lacij v osrednji Italiji.

Svojo kandidaturo je napovedala z besedami, da je utrujena od poslušanja stalnih prepirov politikov, ki nikakor ne pridejo do bistva.

Lollobrigida velja za eno največjih div italijanskega filma. Ob drugih italijanskih igralkah, kot so Sophia Loren, Claudia Cardinale in Monica Vitti, je po drugi svetovni vojni dosegla svetovno slavo in bila med največjimi filmskimi zvezdami. Vrhunec filmske kariere je dosegla v 50. letih prejšnjega stoletja, ko je med drugim blestela v filmu Notredamski zvonar. Kasneje se je uveljavila tudi kot fotografinja in kiparka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!