Gledalka s transparentom “zrušila” kolesarje

Svet 26. Jun 202119:43 0 komentarjev
Padec na Tour de France
Anne-Christine Poujoulat/REUTERS

Ena gledalka s kartonskim transparentom je bila dovolj za množičen padec na današnji etapi Dirke po Franciji. Kolesarji so pred padcem vozili s hitrostjo več kot 60 kilometrov na uro. 

Današnjo etapo Dirke po Franciji je med drugim zaznamoval tudi množičen padec, ki ga je povzročila gledalka s kartonskim transparentom. Petdeset kilometrov pred ciljem sta bila v padcu udeležena tudi Primož Roglič (Jumbo-Visma) in Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Množični padec več deset kolesarjev je na poti od Bresta do Landerneauja (197,8 km) v glavnini povzročila gledalka ob cesti. Kolesarji so pred padcem vozili s hitrostjo več kot 60 kilometrov na uro.

Gremo dedi in babi!

Gledalka je pozirala kameram z dolgim kartonskim transparentom, na katerem je pisalo “Allez Opi Omi” oziroma v prevodu “Gremo dedi in babi!”. Vanj je zapel nemški kolesar Jumbo-Visme Tony Martin.

Prek njega je padel tudi kapetan moštva Roglič in trdo treščil ob tla, za njim pa so padli še številni drugi kolesarji, ki so povsem zaprli cesto za večino glavnine. Okoli 15 kolesarjev se je sicer izognilo padcu, a so nato počakali udeležene v množičnem padcu.

Padel je tudi Jasha Sütterlin (Team DSM) in bil prvi kolesar na letošnji dirki, ki je odstopil.

“Cel dan je bilo veliko nervoze gor in dol. Potem se je zgodil tisti prvi padec. Še zdaj mi ni jasno, kaj se je zgodilo,” je padec komentiral Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!