Guverner Balija: Turistom se strožjih zakonov za neporočene pare ni treba bati

Svet 12. Dec 202214:05 0 komentarjev
Bali
PROFIMEDIA

Turistom, ki bodo počitnikovali na indonezijskem otoku Bali, ni treba skrbeti glede morebitnih kazenskih ovadb zaradi spolnih odnosov zunaj zakonske zveze ali zunajzakonskega razmerja med neporočenimi pari, je sporočil guverner otoka. Indonezijski parlament je namreč prejšnji teden potrdil kazenski zakonik, ki zaostruje pravila na tem področju.

Parlament je v začetku prejšnjega tedna sprejel nov kazenski zakonik, ki kriminalizira zunajzakonsko partnerstvo in spolne odnose zunaj zakonske zveze ter omejuje številne druge osebne svoboščine. Za prešuštvo ali spolne odnose zunaj zakonske zveze je zagrožena do enoletna zaporna kazen.

A oblasti na Baliju so zagotovile, da bodo “zaščitile zasebnost turistov” po sprejetju spornega zakonika, ki bo veljal tako za indonezijske državljane kot tujce. Nova zakonodaja bo sicer začela veljati šele leta 2025.

“Obiskovalcem, ki bodo potovali na Bali, ali tistim, ki živijo na otoku, ni treba skrbeti glede začetka veljavnosti indonezijskega kazenskega zakonika,” je guverner Balija Wayan Koster dejal v izjavi, objavljeni v nedeljo.

Zagotovil je, da ob prijavi v nobeni turistični namestitvi, kot so hoteli, vile, apartmaji in zdravilišča, ne bodo preverjali zakonskega stanja, niti ne bo inšpekcij ali pregledov zakonskega stanja s strani uradnikov, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Zaupnost osebnih podatkov obiskovalcev med bivanjem v turističnih namestitvah bo po guvernerjevih besedah zagotovljena. Ob tem je spomnil, da nova pravila, ki bodo začela veljati čez tri leta, predvidevajo, da lahko pare preganjajo samo, če jih prijavijo starši, otroci ali drugi sorodniki.

Indonezijske oblasti skušajo po poročanju medijev po sprejetju novih pravil, ki so bila deležna precejšnje medijske pozornosti ter kritik tako doma kot v tujini, sedaj popraviti škodo in turistom, ki so pomemben del indonezijskega gospodarstva, zagotoviti, da jih ti zakoni ne ogrožajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!