Heiko Maas v Izraelu: Izrael mora zaščititi državljane

Svet 20. Maj 202113:41 0 komentarjev
Heiko Maas v Izraelu
Nir Elias/REUTERS

Nemški zunanji minister Heiko Maas je v Izraelu na pogovorih o napadih med Izraelom in Palestinci v Gazi, ki so od 10. maja zahtevali najmanj 230 življenj Palestincev. Maas se sestaja z vodstvom Izraela in palestinskega Zahodnega brega.

Nemški zunanji minister Maas je na današnjem srečanju z zunanjim ministrom Gabijem Aškenazijem na letališču v Tel Avivu dejal, da so razmere resne in da je dejstvo, da Hamas izstreljuje rakete na jug Izraela, Izrael pa da ima pravico do obrambe. Izrael mora biti sposoben zaščiti svoje državljane, “dokler v regiji obstajajo države in vlade, ki grozijo z uničenjem Izraela,” je dejal. Hkrati je izrazil pričakovanje, da bodo mednarodna prizadevanja za prekinitev spopadov uspešna.

Kot je izraelsko zunanje ministrstvo sporočilo na twitterju, sta si Aškenazi in Maas ogledala zgradbo, ki jo je zadela Hamasova raketa.

Vodja nemške diplomacije se bo v okviru obiska v Izraelu sestal še z vodjo izraelske vlade Benjaminom Netanjahujem, obrambnim ministrom Benijem Gancem in predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom. Ločeno se bo srečal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!