Hekerski napad? Iker Casillas na Twitterju zapisal, da je gej

Svet 09. Okt 202218:58 0 komentarjev
Iker Casillas
PROFIMEDIA

Nekdanji španski nogometni vratar Iker Casillas je preko svojega uradnega Twitter profila sporočil, da je gej. Tvit je nato hitro izginil, španski mediji pa so se hitro začeli spraševati, ali je morda šlo za hekerski napad. Kasneje se je Casillas ponovno oglasil in zapisal, da mu je nekdo vdrl v račun na Twitterju. Legendarni vratar je s špansko nogometno reprezentanco osvojil dva evropska in en naslov svetovnih prvakov, na klubski ravni pa je z Realom iz Madrida osvojil še tri Lige prvakov.

“Upam, da me boste spoštovali, gej sem,” je legendarni španski vratar Iker Casillas zapisal na Twitterju, po približno 30 minutah pa je bila objava odstranjena. Nanjo se je sicer uspelo odzvati njegovemu nekdanjemu reprezentančnemu kolegu Carlesu Puyolu, ki je v šali zapisal: “Čas je, da javnost izve o naju.” Vendar je tudi Puyol hitro zapis odstranil.

Španska nogometna javnost se je kmalu zatem začela spraševati, ali gre morda res za Casillasovo iskreno izpoved ali pa je bil morda tarča hekerskega napada. Kasneje se je Casillas ponovno oglasil na Twitterju in sledilcem sporočil, da je bil tarča hekerskega napada. Ob tem se jim je opravičil, opravičil pa se je tudi vsem pripadnikom skupnosti LGBT.

Iker Casillas je bil v času uspešne nogometne kariere v razmerju s številnimi ženskami, z novinarko Saro Carbonero si je pred leti tudi ustvaril družino, a se je z njo pred dobrim letom razšel.

Homoseksualnost je v nogometnem svetu sicer še vedno tabu, saj le redki nogometaši priznajo svojo istospolno usmerjenost. Maja letos je nogometaš Blackpoola Jake Daniel priznal, da je gej in tako postal prvi moški profesionalni nogometaš v Združenem kraljestvu, ki je javno razkril istospolno usmerjenost po Justinu Fashanuju leta 1990.

Iker Casillas velja za legendo španskega nogometa, saj je za svojo državo odigral 167 nastopov in več kot 700-krat pa je zaigral za Real Madrid. S špansko nogometno reprezentanco je leta 2008 in 2012 osvojil naslov evropskih prvakov, leta 2010 pa so se Španci veselili tudi naslova svetovnih prvakov. Zelo uspešen pa je bil tudi na klubski ravni, kjer je večino svoje bogate kariere igral za Real Madrid. Z belim baletom, kot nogometni strokovnjaki radi poimenujejo kraljevi klub iz španske prestolnice, je osvojil kar tri naslove v Ligi prvakov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!