Hotel v Budvi, kjer so se zastrupili tudi Slovenci, obratoval brez dovoljenja

Hoteli v Budvi
N1

Hotel Loza v Budvi, kjer so se v soboto s hrano zastrupili tudi slovenski turisti, ni imel dovoljenja za obratovanje, zato je turistična inšpekcija odredila, da ga je treba zapreti. Zdravstveno stanje vsaj 96 zastrupljenih turistov je po besedah črnogorskega inštituta za javno zdravje dobro, rezultati analize vzorcev hrane pa še niso znani.

Po sobotni množični zastrupitvi s hrano v črnogorskem obmorskem mestu Budva je turistična inšpekcija začela postopek zapiranja hotela Loza, kjer je prišlo do zastrupitve turistov. Hotel je namreč obratoval brez ustreznega dovoljenja, je potrdila vršilka dolžnosti direktorja črnogorske uprave za inšpekcijske zadeve Ana Vujošević, poroča N1 Srbija.

Spomnila je, da je to že osmič, ko je turistična inšpekcija zapečatila omenjeni hotel. Po tem ko je zaprtje odredila sedmič, je hotel še naprej obratoval, zato je inšpekcija primer prijavila tamkajšnjemu tožilstvu.

Kot smo poročali, je težave z želodcem v soboto popoldan občutilo vsaj 96 turistov, med katerimi so bili tudi Slovenci. Tisti s hujšimi simptomi so poiskali zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Kotor, kjer so jih oskrbeli in opravili laboratorijske preiskave, danes pa naj bi jih odpustili v domačo oskrbo. V bolnišnico so sprejeli približno trideset ljudi, med katerimi je bilo veliko otrok, starih 15 in 16 let.

Tamkajšnja uprava za varno hrano je po prijavi zastrupitve v hotelski restavraciji odvzela vzorce hrane in prepovedala njeno strežbo. Črnogorski inštitut za javno zdravje je sporočil, da je zdravstveno stanje zastrupljenih turistov dobro. Dodali so, da poteka epidemiološka preiskava ter pregled mikrobiološke in fizikalno-kemijske ustreznosti odvzetih vzorcev, o rezultatih pa bo javnost obveščena pravočasno.

Turisti, ki so se s hrano zastrupili, so bili nameščeni v hotelu Loza, za zdaj pa še ni znano, kako in zakaj je do zastrupitve prišlo. Po poročanju medijev, ki so ga kasneje potrdili tudi pristojni na občini v Budvi, je šlo večinoma za turiste iz različnih evropskih držav, predvsem Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije. Stroške njihovega nadaljnjega bivanja v Budvi naj bi prevzelo tamkajšnje ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.