Hrvaška: kilometrske kolone, čakanje na meji, deset nesreč na obvoznici

Svet 23. Dec 202321:28 > 24. Dec 2023 08:19 0 komentarjev
Hrvaška, zastoj, promet, gneča
Simbolna fotografija, Hrvaška. (Foto: PROFIMEDIA)

Zaradi bližajočih praznikov je bil promet na hrvaških avtocestah v soboto zelo zgoščen, zagrebška obvoznica pa je bila praktično ohromljena. Ob povečani gneči na cestah, ki je posledica vračanja delavcev iz tujine v domovino, se je na zagrebški obvoznici zgodilo še deset prometnih nesreč. V noči na nedeljo se je stanje nekoliko umirilo, a pričakovati je nove gneče. Na mejnem prehodu Bajakovo na meji s Srbijo je kolona že zjutraj dolga 7 kilometrov.

Kot poroča N1 Zagreb, je bil promet na vzhodnem delu zagrebške obvoznice že od zgodnjih jutranjih ur v soboto povsem ohromljen. Zaradi vračanja delavcev iz tujine za praznike je bil promet že zelo zgoščen, nato pa se je čez dan na obvoznici zgodila še serija desetih prometnih nesreč. Vozila so stala v večkilometrskih kolonah, dolgih tudi do 20 kilometrov.

Promet je bil na nekaterih avtocestnih odsekih že v petek popoldne močno zgoščen, zato se je čas trajanja vožnje močno podaljšal.

V soboto zvečer je bil promet najbolj zgoščen na vzhodnem zagrebškem cestninskem območju. Dolge kolone vozil pa so nastale tudi na mejnih prehodih s Srbijo, Bosno in Hercegovino in Črno goro, torej državami, kjer ima Hrvaška tako imenovano zunanjo mejo schengenskega območja.

Na mejnem prehodu Bajakovo na meji s Srbijo je bila kolona denimo dolga skoraj 11 kilometrov, čez dan pa je kolona vozil merila tudi že več kot 16 kilometrov. Ljudje so na izstop iz Hrvaške čakali tudi po več ur.

V nedeljo zjutraj se je stanje na cestah nekoliko umirilo, je pa tudi danes pričakovati večje gneče. V nedeljo zjutraj je bil povečan promet na avtocesti A3 med Bregano in Lipovcem v smeri vzhoda, na mejnem prehodu Bajakovo na meji s Srbijo je kolona osebnih in tovornih vozil dolga okoli 7 kilometrov.

“Promet je živa stvar. Vsaka prometna nesreča prinese nove težave in daljše kolone vozil. Vreme bo v prihodnjih dneh sicer naklonjeno voznikom. Voznikom pa sicer svetujemo, naj na pot vzamejo zadostne količine pijače in hrane, saj nikoli ne moreš vedeti, kdaj lahko obstaneš v dolgem zastoju,” je za N1 Zagreb dejal Zvonimir Vogrinc iz hrvaškega centra za obveščanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!