Hrvaška zanika, da bi se avstrijski državljani okužili na festivalu v Zrćah

Koronavirus 30. Jul 202109:03 > 11:07
Delite:
Zrće
Foto: PROFIMEDIA

Pristojni na Hrvaškem zanikajo navedbe avstrijskih oblasti o visokem številu avstrijskih državljanov, ki da so se okužili na festivalu v Zrćah.

Potem ko so iz Avstrije sporočili, da se je na festivalu v Zrćah na Pagu okužilo najmanj 94 avstrijskih državljanov, so to informacijo zanikali v lokalnem štabu civilnem zaščite (štab Novalja).

“Odkrili smo 16 okužb na koronavirus, med okuženimi so tudi tuji državljani, a ne avstrijski,” je povedal predstojnik novaljskega štaba civilne zaščite Ivan Peranić in dodal, da so vsi avstrijski državljani, ki niso cepljeni ali niso preboleli covida-19, Hrvaško zapustili z negativnim testom na koronavirus. Prav tako je komentiral, da so Zrće varna destinacija z vidika covida-19 in da varnost zagotavljajo z množičnim testiranjem.

Hrvaška ministrica za turizem Nikolina Brnjac je sporočila, da so prav zaradi gostov iz Avstrije sprejeli strožje ukrepe proti širjenju covida-19. Po njenih besedah je Hrvaško obiskalo približno pol milijona prebivalcev Avstrije.

Predpogoj za vstop na plažo Zrće je covidno potrdilo, obiskovalci pa lahko test na koronavirus opravijo tudi ob vstopu v klub. Avstrijski mediji poročajo, da so po festivalu “Austria goes Zrće”, ki je potekal med 16. in 23. julijem, skupno potrdili najmanj 250 okužb.

Hrvaška, ki je po lestvici Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) še vedno obarvana oranžno, gosti več milijon turistov.

Komentari

Vaš komentar