Hrvaški predsednik Milanović ignorira pogoj PCT

Svet 25. Nov 202114:38 > 15:09 4 komentarji
Zoran Milanović
PROFIMEDIA

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je sprejel francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Čeprav so potrdila PCT (preboleli, cepljeni testirani) obvezna, dokazil ob vhodu v predsedniško palačo ni preverjal nihče. Milanović je predhodno dejal, da pogoja PCT ne namerava upoštevati.

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je mudil na obisku v Zagrebu, kjer ga je sprejel tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović.

Čeprav so na vladi novinarjem in snemalcem ter predstavnikom medijskih hiš zapovedali obveznost izpolnjevanja pogoja o prebolelosti, cepljenju ali testiranju, tega danes ni nihče preverjal. V vabilu medijem obveznost izpolnjevanja pogoja ni bila niti omenjena, prav tako pogoja nihče ni preverjal ob prihodu v predsedniški urad. Predsednik Milanović je po uvedbi obveznosti covidnih potrdil v javnih, državnih in lokalnih institucijah dejal, da ukrepa ne namerava izvajati.

Vlada je pred dnevi sporočila, da uvaja stroge kazni za tiste uradnike, ki ne bodo preverjali pogoja PCT. Višina kazni znaša od skoraj štirih evrov do več kot 6 tisoč evrov za odgovorne osebe. Minister za pravosodje in upravo Ivan Malenica je že povedal, da kazni veljajo za predstojnike organov in da bo državni inšpektorat nadzoroval, ali predstojniki organov spoštujejo zakon in sklepe štaba. Povedal je tudi, da bo v primeru urada predsednika odgovorna oseba vodja urada.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje