Hrvaški reševalci in policisti rešili dvoletno deklico: “Težko bi našli besede”

Črna kronika 28. Apr 202320:38 3 komentarji
Hrvaški rešilec
PROFIMEDIA

Na Hrvaškem je hudo bolna deklica iz Osijeka potrebovala hiter prevoz v zagrebško bolnišnico. Na avtocesti proti prestolnici pa se je vil dolg zastoj, ki je ogrožal njeno življenje. Reševalci in policisti so združili moči in otroka pravočasno prepeljali v Zagreb.

V začetku tedna je na Hrvaškem stekla dramatična reševalna akcija. V ponedeljek so v osiješko bolnišnico namreč pripeljali dvoletno deklico s hudim vnetjem pljuč, zaradi njenega slabega stanja pa so se zdravniki odločili, da jo je treba prepeljati v Zagreb.

Hudo bolno deklico so namestili v reševalno vozilo in se pripravili na okoli 280-kilometrsko vožnjo do Zagreba. Vendar so kmalu naleteli na težavo. Zaradi del na cesti je bilo pred njimi 19 kilometrov zastoja. “Promet je tekel po enem pasu, avtomobili pa so vozili največ s 40 kilometri na uro,” je na Facebooku zapisal eden od reševalcev.

Bolna deklica je bil priključena na respirator in je potrebovala čim hitrejši prevoz. Reševalci so zato na pomoč poklicali kolege s policije, ki so jih pričakali z avtomobilom. S policijskim spremstvom so odhiteli proti Zagrebu in tja prišli v dveh urah in osmih minutah.

Deklica pa je ravno pred zagrebško bolnišnico doživela zastoj srca. Reševalci so jo začeli oživljati in bili pri tem uspešni. “Z otrokom je vse v redu,” je reševalec zaključil svoj zapis.

Reševalcem in policistom so izjemno hvaležni tudi starši deklice. “Težko bi našli besede, s katerimi bi se zahvalili vsem vpletenim,” so povedali za Jutarnji list in dodali, da se zdravje njihove hčerke izboljšuje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje