Igralec priljubljene serije Squid Game spolno napadel sodelavko

Svet 15. Mar 202410:51 0 komentarjev
o yeong-su
O Yeong-Su (Foto.: PROFIMEDIA)

Eden izmed glavnih igralcev priljubljene južnokorejske serije Squid Game je bil spoznan za krivega spolnega napada na gledališko sodelavko. Danes 79-letni O Jeong Suj se je v znani seriji prelevil v lik igralca številka 001 oziroma izumitelja igre. Zdaj ga čakajo osem mesecev zapora, pogojna kazen in obvezno izobraževanje o spolnem nasilju.

Korejsko sodišče je danes razsojalo o obtožnici, ki je 79-letnega korejskega igralca O Jeong Suja bremenila spolnega napada.

Ob pregledu dokazov je okrožno sodišče v Seongnamu igralca spoznalo za krivega. Pri razsodbi je pomagal žrtvin dnevnik, v katerem je tarča spolnega napada opisala podrobnosti dogodkov, sodniki pa so se zanašali tudi na dokumentacijo s svetovanj, ki se jih je udeležila po napadu. Sodišče je ob pregledu presodilo, da se njeni zapisi in drugi dokumenti ujemajo s primerom. Njene trditve je označilo kot dosledne. “Izjav ne bi mogla podati brez dejanske izkušnje,” presojo sodišča povzemajo južnokorejski mediji.

Obtožnico proti igralcu je njegova nekdanja sodelavka proti enem izmed gledaliških projektov vložila novembra 2022. Z njo je O Jeong Suja obtožila, da jo je leta 2017 dvakrat spolno napadel, med drugim naj bi jo poljubljal in otipaval brez njenega soglasja.

Ker je bil O Jeong Suj spoznan za krivega je dobil osemmesečno zaporno kazen, dvoletno pogojno kazen, nujno pa bo moral opraviti tudi 40 ur izobraževanja o spolnem nasilju.

O Jeong Suj je leta 1963 diplomiral iz gledališča na univerzi Dongguk. Na filmskem platnu se je kot igralec prvič pojavil leta 1965. Kljub temu je bolj kot pri filmu vztrajal pri gledališkem odru. Mednarodno je zaslovel leta 2021 s svojo vlogo igralca 1 v južnokorejski seriji Squid Game.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!