Ima ruski predsednik Vladimir Putin res dvojnika? Kremelj: To je laž

Svet 25. Apr 202310:20 2 komentarja
Vladimir Putin
PROFIMEDIA

Po obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina na okupiranih območjih v Ukrajini so se pojavila namigovanja, da ima ruski predsednik dvojnika in da "to sploh ni bil pravi Putin". "To je laž," je to komentiral tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

V Kremlju so zavrnili namigovanja o tem, da ima ruski predsednik Vladimir Putin dvojnika ali več dvojnikov, ki naj bi ga nadomeščali na določenih javnih nastopih. “Verjetno ste že slišali govorice, da naj bi imel Putin več dvojnikov, ki hodijo naokrog, medtem ko on sedi v bunkerju. To je laž,” je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov dejal v ponedeljek na izobraževalnem dogodku za mlade v Moskvi.

“Sami vidite, kakšnega predsednika imamo. Vedno je bil zelo dejaven in takšen tudi ostaja. Tisti, ki delamo z njim, ga komaj dohajamo,” je dodal Peskov.

Njegovi komentarji so sledili večkratnim namigovanjem, da Putina ob pojavljanju v javnosti nadomeščajo dvojniki. Zadnji namigi so se v medijih pojavili po tem, ko je Putin minuli teden odpotoval v Ukrajino in obiskal območja v regijah na vzhodu države, ki jih je zasedla Rusija.

“To ni bil pravi Putin,” je takrat dejal sekretar ukrajinskega nacionalnega varnostnega in obrambnega sveta Oleksij Danilov, v Kremlju pa so njegove namige odločno zanikali.

O tem, da bi Putina na katerem koli uradnem nastopu v javnosti nadomeščal dvojnik, ni nobenih dokazov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje