Imate ta kovanec za dva evra? Z njim lahko zaslužite veliko denarja

Navdih 17. Feb 202405:41 0 komentarjev
kovanec za dva evra
Foto: PROFIMEDIA

Kovanec za dva evra, ki ga imate morda v denarnici, je vreden bistveno več kot dva evra.

Kot piše hrvaški N1, v določenih okoliščinah Evropska unija v obtok pošlje posebne kovance v omejenih serijah, ki sčasoma postanejo izjemno dragoceni.

Eden takih je tudi kovanec za dva evra s podobo monaške princese Grace Kelly, ki ga je kneževina Monako izdala ob 25. obletnici njene smrti. Monako je skoval 20.001 kovanec za dva evra z njeno podobo. Od tega jih je bilo 20.000 poslanih v obtok, enega pa je v dar dobil njen sin, princ Albert II.

Skozi leta je vrednost teh kovancev med zbiratelji precej narasla. Že od leta 2007 do 2014, ko so jih še izdelovali, so jih prodajali po povprečni ceni 120 evrov, danes pa so vredni tudi 4.500 evrov. odvisno od ohranjenosti.

Kovanec s podobo monaške princese Grace Kelly
Foto: Zajem zaslona/Instagram

Tudi dvoevrski kovanec iz Litve, izdelan leta 2021, je v zbirateljskih krogih danes vreden do 3.000 evrov, in to zato, ker je bilo 500 izvodov izdelanih z napako.

Še ena serija dveh evrov iz Monaka, ki je bila izdelana leta 2016 v čast 800-letnici tamkajšnje trdnjave, pa pridobiva vrednost. Ta serija se prodaja za 1.500 evrov, ker gre za omejeno serijo.

Sicer pa tudi za nekdanjo slovensko valuto lahko iztržite kar nekaj denarja. Koliko so vredni tolarji, preverite v članku Še imate tolarje in bone? Lahko so vredni tudi več sto evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!