IMF poziva El Salvador, naj bitcoin ukine kot zakonito plačilno sredstvo

Gospodarstvo 25. Jan 202221:49 0 komentarjev
Bitcoin, salvador, kriptovaluta
Jose Cabezas/REUTERS

Mednarodni denarni sklad (IMF) poziva vlado v El Salvadorju, naj bitcoin ukine kot zakonito plačilno sredstvo, saj da predstavlja tveganje za finančno stabilnost, integriteto in varstvo potrošnikov v državi.

Zatem ko je El Salvador septembra postal prva država na svetu, kjer je bitcoin zakonito plačilno sredstvo, nato pa so napovedali, da bodo zgradili tudi mesto “Bitcoin City“, Mednarodni denarni sklad (IMF) sedaj pristojne v državi poziva, naj omenjeni kriptovaluti ukinejo status zakonitega plačilnega sredstva.

Upravni odbor IMF je hkrati El Salvador pozval k strožji ureditvi državne e-denarnice. Člani upravnega odbora IMF so oblasti v državi pozvali, naj zožijo področje uporabe zakona o bitcoinih, saj da predstavlja tveganje za finančno stabilnost, integriteto in varstvo potrošnikov v državi.

Nekateri člani uprave IMF so bili zaskrbljeni tudi zaradi tveganj, povezanih s pričakovano izdajo El Salvadorjevih obveznic, povezanih z bitcoini. Mednarodni denarni sklad je priporočilo izdal v poročilu, izdanem po končanih bilateralnih razpravah z El Salvadorjem o njihovem gospodarstvu.

Bitcoin, salvador, kriptovaluta
Jose Cabezas/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!