Iskanje pogrešanega Splitčana: veliko namigov kaže na Veliki vojni otok

Črna kronika 26. Jan 202220:24 > 20:45 0 komentarjev
periš
Srbsko notranje ministrstvo

Splitčana Mateja Periša, ki je neznano kam izginil v noči na silvestrovo v Beogradu, srbska policija znova išče na Velikem vojnem otoku. Notranje ministrstvo je objavilo fotografije in posnetke obsežne iskalne akcije. Po poročanju medijev se takšna akcija ne bi zgodila brez načrta. Za Jutarnji list je vir v policiji dejal, da več namigov kaže prav na ta otok.

Pogrešanega Mateja Periša policija po poročanju Jutarnjega lista ponovno išče na Velikem vojnem otoku, ki leži ob sotočju Save in Donave v Beogradu.

Obalni del otoka je policija sicer že preiskala v prvih dneh iskanja pogrešanega Periša. Rekonstrukcija gibanja pogrešanega 27-letnika je namreč pokazala, da je bil po odhodu iz nočnega kluba signal njegovega telefona tudi na območju Velikega vojnega otoka. Takrat so v akcijo že vključili policijske pse, ki iščejo sledi vonja pogrešane osebe. A iskalna akcija 4. januarja ni dala rezultatov. Iskanje se nadaljuje, plovila pa na tem območju redno patruljirajo.

Zdaj je srbsko notranje ministrstvo objavilo fotografije policistov in kriminalistov, ki znova preiskujejo otok v Beogradu. Veliki vojni otok je poplavljen, nekateri deli za pešce niso dostopni. V ponovno preiskavo otoka so se možje v modrem podali zaradi vremenskih razmer, spremenjeno vreme bi lahko namreč vplivalo na nova odkritja, so pojasnili na policiji.

Ima policija konkretni namig?

Večja angažiranost policije bi lahko nakazovala tudi, da ima policija konkretni namig, ki ga ne želi javno objaviti. Po pisanju Jutarnjega lista se tako velika iskalna akcija ni zgodila brez načrta. Vir v policiji je dejal, da na Veliki vojni otok kaže več namigov. Beograjska policija pri tem sodeluje s hrvaškimi kolegi in preiskovalnimi organi sosednjih držav.

Ker je ponekod obala otoka precej nedostopna, je policija lastnikom čolnov naročila, naj območja očistijo in s tem olajšajo iskanje.

Pomembno je, da se iskanje nadaljuje, je za Jutarnji list povedal oče 27-letnika Nenad Periš.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!