Italija bo pokojnega Berlusconija upodobila na poštni znamki

Svet 10. Apr 202419:14 0 komentarjev
Silvio Berlusconi
Foto: Flavio Lo Scalzo/REUTERS

Junija bodo v Italiji izdali posebno poštno znamko v spomin na pokojnega kontroverznega politika in bogataša Silvia Berlusconija.

Italijanska vlada je v torek odobrila izdajo poštne znamke v spomin na pokojnega trikratnega premierja in medijskega mogotca Silvia Berlusconija. Iz desnosredinske vladne stranke Naprej Italija, ki jo je Berlusconi ustanovil leta 1994 in vodil do svoje smrti, so danes sporočili, da bodo poštno znamko izdali ob prvi obletnici njegove smrti 12. junija letos.

Kako bo znamka izgledala, še ni znano.

Kontroverzni italijanski politik in bogataš se je sicer v preteklosti že znašel na znamkah. Kot pišejo italijanski mediji, so ga na svoje znamke dale Liberija, Mozambik, Sierra Leone, Libija in Niger. Nekatere so ga upodobile kot uspešnega lastnika nogometnega kluba AC Milan, Libija pa je na znamki ovekovečila dober odnos Berlusconija s takratnim voditeljem Moamerjem Gadafijem.

Berlusconi je lani junija umrl po večletnem boju s kronično levkemijo in je bil zadnja leta življenja večkrat v bolnišnici. Do smrti je bil politično aktiven kot vodja svoje stranke, poslanec v italijanskem parlamentu in evropski poslanec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!