Italijani niso plačali večerje, Meloni veleposlaniku: Poravnaj račun teh idiotov

Svet 18. Avg 202319:26 7 komentarjev
Giorgia Meloni
Foto: PROFIMEDIA

Italijansko veleposlaništvo v Tirani je na zahtevo premierke Giorgie Meloni poravnalo neplačan račun italijanskih turistov, ki so v začetku tedna brez plačila pobegnili iz restavracije v albanskem mestu Berat. Meloni je ob tem turiste označila za idiote, veleposlaništvo pa je izrazilo upanje, da se takšni incidenti ne bodo ponovili.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je z družino ta teden več dni preživela na dopustu v Albaniji. Med obiskom se je srečal z albanskim premierjem Edijem Ramo, ki ji je povedal, da je skupina italijanskih turistov v začetku tedna pobegnila iz restavracije v mestu Berat, ne da bi poravnala svoj račun. Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, naj bi šlo za štiri Italijane, ki so restavracijo oškodovali za 80 evrov.

Rama je za italijanski časnik La Stampa pojasnil, da je Meloni italijanskemu veleposlaništvu v Tirani nemudoma odredila, naj “poravna neplačan račun teh idiotov”, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

“Po navodilih premierke Giorgie Meloni smo poravnali račun, ki ga je skupina italijanskih turistov pustila neplačanega v restavraciji v mestu Berat,” pa je danes sporočilo veleposlaništvo in izrazilo upanje, da se takšni incidenti ne bodo ponovili.

Rama je sicer prejšnji teden izjavil, da v Albaniji letos pričakujejo okoli 500.000 italijanskih turistov. Ti se vse pogosteje odločajo počitnice preživeti v Albaniji in drugod na Balkanu, da bi se izognili visokim cenam doma, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Te dni smo že pisali o italijanski premierki Meloni, ki se je z družino na dopust odpravila v Albanijo. Ta v zadnjih časih zaradi navala italijanskih turistov velja že skoraj za “malo Italijo”. Preberite več v prispevku Vedno bolj priljubljena destinacija na Balkanu se spreminja v “malo Italijo”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje