Italijanska mafija med mašo skušala zastrupiti župnika

Svet 28. Feb 202409:20 0 komentarjev
Felice Palamara
Italijanski župnik Felice Palamara je med mašo opazil grožnjo mafije. (Foto: PROFIMEDIA)

Italijanski župnik Felice Palamara se je v soboto za las izognil smrti, potem ko je med mašo v kelihu z vodo zavohal belilo. Šlo naj bi za grožnjo tamkajšnje mafije.

Župnik Felice Palamara se je med sobotnim bogoslužjem v cerkvi v mestu Cessaniti v Kalabriji pripravljal na pitje vode iz keliha, ko je zaznal čuden vonj. Ker je opazil, da gre za grožnjo mafije, je vernikom povedal, da se ne počuti dobro, in prekinil mašo. O incidentu je bila nemudoma obveščena policija, ki bo pregledala videoposnetke z območja, da bi ugotovila identiteto odgovornih. Po analizi je bilo potrjeno, da gre za belilo, so poročali lokalni mediji, ki jih povzema Sky News.

Da je župnik prejel grožnje, ni bilo prvič. V preteklosti se je namreč uprl kriminalu v regiji, po njegovih besedah pa so mu grozili že prej, saj so mu dvakrat poškodovali avto, po pošti pa je prejemal grožnje s smrtjo. V soboto zvečer je Palamara na družbenem omrežju objavil, da je njegovo “maščevanje ljubezen”, lokalni škof Attilio Nostro pa je dejal, da škofija “doživlja trenutek trpljenja”.

Krivdo je pripisal “dejanjem ustrahovanja, ki nimajo nič skupnega z običajnim krščanskim življenjem župnij”, je poročal Corriere della Sera, ki ga povzema Sky News. “Na sovraštvo ne smemo odgovoriti s sovraštvom. Zato ponovno pozivam krščanske skupnosti, naj se ne pustijo jeziku nasilja,” je dodal. “Tega ne smemo sprejeti, na sovraštvo ne smemo odgovoriti s sovraštvom, saj se zavedamo, da se ni mogoče resnično pogovarjati s tistimi, ki to zavračajo.”

“Miren sem. Poleg odpuščanja in usmiljenja upam, da bo pravosodje lahko osvetlilo te kriminalne epizode,” je za Corriere della Sera povedal oče Palamara.

Nedavno naj bi grozili tudi drugemu duhovniku, Donu Francescu Pontorieru, saj so mu na pokrov avtomobila namestili poginulo mačko in mu poslali grozilna pisma, piše Sky news.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!