Italijanske oblasti pred južno obalo rešile več kot 500 prebežnikov

Svet 15. Nov 202110:01 > 10:28 0 komentarjev
prebežniki, italija
PROFIMEDIA

Italijanske oblasti so pretekli konec tedna pred obalo Kalabrije na jugu države rešile več kot 500 prebežnikov, poročajo italijanski mediji. Večinoma gre za Sirce in Egipčane.

V noči na nedeljo so z ribiške ladje rešili približno 300 Egipčanov in Sircev. Italijanska obalna straža jih je prepeljala v pristanišče Roccella Ionica v deželi Kalabrija. V tamkajšnjem sprejemnem centru so jih oskrbeli, poročajo tuje tiskovne agencije.

V nedeljo zjutraj je italijanska finančna policija rešila še več kot 200 moških in mladoletnikov brez spremstva, večinoma iz Egipta in Sirije.

Na obalnem območju okoli Roccelle Ionice na jugu Italije v zadnjem času zaznavajo močan porast števila prebežnikov, ki pridejo po morju. Mediji so območje že poimenovali “nova Lampedusa”.

V Italijo je od začetka leta do petka s čolni prek Sredozemskega morja prišlo 57.800 prebežnikov, medtem ko jih je v istem obdobju lani 31.200.

Italijanska vlada Evropsko unijo vedno znova poziva k pomoči pri prerazporeditvi migrantov v druge države članice, vendar so jih letos premestili bolj malo, poročanje italijanskih medijev povzemajo tuje agencije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!