Iz Bosne do Nemčije z avtobusom, polnim okvar: “To je bila tempirana bomba”

Svet 30. Sep 202321:00 0 komentarjev
Polizei Düsseldorf/Facebook

Nemška policija poostreno nadzira komercialni potniški promet, med drugim tudi avtobuse. V petek je na avtobusni postaji v Düsseldorfu opazila avtobus, ki je vozil med Zvornikom in Dortmundom, ob pregledu pa je policija ugotovila več poškodb na karoseriji, kasneje pa so na tehničnem pregledu ugotovili še številne druge nepravilnosti.

Düsseldorfska policija je v petek okoli 9. ure zjutraj na eni od avtobusnih postaj v mestu opazila avtobus mednarodnega potniškega prometa, ki vozi na relaciji med Dortmundom in Zvornikom v Bosni in Hercegovini.

Kot so zapisali na Facebooku, so policisti že ob zunanjem ogledu vozila opazili korozijske poškodbe na karoseriji, ki bi lahko bile nevarne ob nadaljevanju vožnje. Policija se je zato odločila, da avtobus pošlje na tehnični pregled in ugotovi tehnično izpravnost vozila.

Izsledki tehničnega pregleda so pokazali še na številne druge napake, med drugim je bilo ugotovljeno, da pušča eden od zavornih valjev, tudi zavorni sistem vozila ni deloval pravilno. Rjasti oziroma korodirani deli karoserije so bili tako poškodovani, da bi jih lahko odstranili z roko.

Ob tem pa so policisti ugotovili tudi še kršitev voznika zaradi predolgega časa vožnje in premajhnega počitka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, z avtobusa pa so odstranili registrske tablice in preklicali prometno dovoljenja. Düsseldorfski policisti so avtobus na Facebooku označili za “tempirano bombo”. Potniki so si morali sami poiskati alternativo za nadaljevanje poti.

Le eno uro kasneje pa so policisti ustavili tudi manjši avtobus z devetimi sedeži. Tudi to vozilo so poslali na tehnični pregled, ki je pokazal napake na krmiljenju, zavorah, vzmetenju in na celotni karoseriji. Tudi temu avtobusu so prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!