Dopust iz pekla: namesto Ljubljane in Bleda so “občudovali” le bencinsko črpalko

Potovanja 17. Nov 202310:29 5 komentarjev
Avtobus
Foto: PROFIMEDIA

Prejšnji konec tedna se je 70 Beograjčanov odpravilo na dopust po Hrvaški, Sloveniji in Italiji. A še preden so zapustili državo, se je izlet hudo zapletel.

Sedemdeset potnikov se je prejšnji teden iz Beograda z avtobusom odpravilo na potovanje po Hrvaški, Sloveniji in Italiji. Nato pa se je pot, še preden so zapustili Srbijo, hudo zapletla.

Ob prihodu na srbsko-hrvaško mejo so policisti vozniku avtobusa prepovedali nadaljevanje poti, saj je imel v vozniški kartoteki neplačano kazen. Dogajanje je za portal Nova.rs podrobneje opisala ena od potnic Loreda Postić.

Dejala je, da se je potovanja zelo veselila, saj bi si morala skupaj z drugimi potniki v enem vikendu ogledati več mest, med njimi Ljubljano in Bled. A do Slovenije sploh ni prišla.

Z avtobusom agencije Travelland so iz Beograda odšli ob 23. uri zvečer, kot je bilo načrtovano. Tudi pot je minila brez posebnosti, dokler se niso ustavili na meji. Rutinski pregled dokumentov se je najprej spremenil v 40-minutno čakanje, nato pa v pravo nočno moro, je dejala potnica.

“Voznik se je po 40 minutah vrnil s policijo. Izvedeli smo, da je imel neplačano kazen, omenjali so sodnika za prekrške. Izkazalo se je, da je imel zaradi neplačane kazni veljavno prepoved prečkanja državne meje. Komandir policije je dejal, da v 20 letih službovanja na kaj takega še ni naletel,” je razložila dogajanje.

Ko je postalo jasno, da je zaradi voznika obstalo celotno potovanje, je policija potnike pospremila do bližnje bencinske črpalke, kjer so preživeli noč. Vodniki in agencija so ves čas iskali nadomestnega voznika, a so ga dobili šele okoli pol desete ure zjutraj naslednji dan.

Po težki noči še pokvarjen avtobus

Težav kljub temu ni bilo konec. Ko se je rešila težava z voznikom, se je pojavil problem na avtobusu. Vozilo se namreč ni želelo vnovič vžgati. “Očitno je bil avtobus pokvarjen. Prvi voznik ga ni želel ugasniti pod pretvezo, da bo potnike zeblo,” je dejala potnica. Predvideva, da je za okvaro vedel.

Nato se je rešila tudi okvara avtobusa, a okoli 20 nezadovoljnih potnikov se je kljub temu odločilo, da poti ne nadaljujejo. Vrnili so se domov. Nekatere so prišli iskat bližnji, drugi so si skupaj naročili taksi, za pot pa nato morali odšteti 100 evrov. Toliko je stal tudi turistični aranžma.

Postić se je z drugimi potniki obrnila na turistični inšpektorat; ta naj bi uvedel izredni nadzor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje