Joe Biden med demokrati dobil prvega resnega izzivalca na predsedniških volitvah

Svet 27. Okt 202318:23 0 komentarjev
Zvezni kongresnik iz Minnesote Dean Phillips
Zvezni kongresnik iz Minnesote Dean Phillips. (Foto: PROFIMEDIA)

Zvezni kongresnik iz Minnesote Dean Phillips je na ameriški televiziji CBS napovedal, da se bo potegoval za predsedniško nominacijo demokratske stranke proti predsedniku ZDA Joeju Bidnu, ki je tako znotraj vrst demokratske stranke dobil prvega resnejšega izzivalca za kandidaturo na predsedniških volitvah 2024.

Dean Phillips je svojo kampanjo uradno začel danes v zvezni državi New Hampshire. Za televizijo CBS je povedal, da so ankete za Bidna porazne in ne more biti več tiho, čeprav aktualnega predsednika ZDA osebno občuduje.

Phillips je star 54 let, Joe Biden pa bo 20. novembra dopolnil 81 let in kongresnik iz Minnesote je prepričan, da je napočil čas za mlajšo generacijo demokratov, tudi zato, ker si bodo republikanci za kandidata verjetno spet izbrali 77-letnega nekdanjega predsednika Donalda Trumpa.

“Mislim, da je Biden opravil izjemno delo za našo državo, vendar ne gre za preteklost, ampak prihodnost,” je Phillips dejal za CBS in dodal, da si vse več demokratskih volivcev želi sredinsko alternativo Bidnu. Zato je pozval tudi druge demokrate, naj se odločijo enako kot on in vstopijo v predsedniško tekmo.

Biden v New Hampshiru ni preveč priljubljen, med drugim zato, ker so na njegovo pobudo spremenili urnik strankarskih volitev. Namesto zveznih držav Iowa in New Hampshire bo prihodnje leto za volitve znotraj demokratske stranke prva na vrsti Južna Karolina, kjer je Biden leta 2020 dosegel veliko zmago s pomočjo temnopoltih volivcev in si s tem praktično zagotovil nominacijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!