Joe Biden znova namignil, da bo še enkrat kandidiral

Svet 15. Apr 202311:44 2 komentarja
Joe Biden končuje obisk na Irskem
PROFIMEDIA

Joe Biden je zaključil štiridnevni obisk na Irskem in sporočil, da se iz države, ki se spopada z dolgotrajno politično krizo, vrača z optimizmom. Na Irskem pa je sedanji ameriški predsednik tudi znova namignil, da se bo potegoval za nov predsedniški mandat.

Ameriški predsednik Joe Biden je ob čustvenem zaključku obiska na Irskem znova namignil, da se bo potegoval za drugi predsedniški mandat, kar naj bi uradno naznanil “v kratkem”. 80-letni predsednik ZDA je v govoru v mestu Ballina sicer poudaril, da državi druži optimističen pogled v prihodnost, poročajo tuje tiskovne agencije.

Biden, ki je potomec irskih emigrantov, je v govoru dejal, da je upanje tisto, ki “bije v srcih naših ljudi” in je jih tudi v težkih časih spodbujalo, “da stopajo naproti boljši prihodnosti”, s čimer je ponovil sporočilo predsedniške kampanje Baracka Obame iz leta 2008.

Joe Biden končuje obisk na Irskem, april 2023
PROFIMEDIA

Predsednik ZDA je poudaril tudi, da je obisk na Irskem še utrdil njegov občutek optimizma za spremembe.

Irski premier Leo Varadkar je ob obisku ameriškega predsednika dejal, da ima Irska v Beli hiši zaveznika, obisk pa je označil za “vrnitev domov”. Poudaril je, da je bila to dobra priložnost za utrditev dobrih odnosov med Irsko in ZDA, ki po njegovem mnenju nikoli niso bili boljši kot sedaj.

Biden je sicer med štiridnevnim obiskom na Irskem obiskal mnoge kraje, povezane z njegovo družino, ki je Irsko zapustila v 19. stoletju. Varadkar je ob tem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudaril, da je z Bidnom pripotovala tudi močna ameriška delegacija, s katero so med drugim govorili tudi o prehranski varnosti in cenah hrane.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje