Kako je par razpadajočo hišo spremenil v sanjski dom

Magazin 12. Nov 202205:30 0 komentarjev
hiša
PROFIMEDIA

Petsto let stara podeželska hiša je bila povsem dotrajana in neprimerna za bivanje, a zakonca sta sprejela izziv in jo preuredila v čudovit dom. Vsa dela sta opravila sama, med prenovo pa sta se jima rodili hčerki.

Zakonca Stephanie in Graeme Gowland iz Northumberlanda v Angliji sta hišo iz 16. stoletja kupila pred petimi leti, medtem ko je Stephanie pod srcem nosila njuno prvo hčerko Olivio. Prvotni načrt je bil urediti hišo za prodajo, vendar sta se po petih letih prenove zaljubila v nepremičnino in se odločila, da v njej ostaneta.

hiša
PROFIMEDIA

Hiša je bila popolnoma neurejena, umazana in obrabljena. Vedno so jo le najemali, in očitno je bilo, da vanjo nihče nikoli ni vložil nobene ljubezni. V njej je bilo nemogoče živeti in obstajalo je veliko težav, na primer vlaga. “Mislim, da jo nama je uspelo kupiti, ker je druge odvrnila količina dela, ki ga je zahtevala obnova. Vendar sva videla potencial doma z visokimi stropi, izpostavljenimi tramovi in pritrjenim skednjem,” je povedala Stephanie Gowland za Jam Press.

HIŠA
PROFIMEDIA

Par je začel prenovo doma tako, da je odprl vsa zatesnjena okna, da je hiša lahko dihala vse poletje, kar je pomagalo odpraviti vlago in plesen. Iz hiše sta odnesla staro pohištvo in jo popolnoma izpraznila, nato pa sta videla, da je v njej nekaj čudovitih stvari, na primer staro kamnito ognjišče, ki sta ga obdržala.

Kmalu po začetku njunega projekta je Stephanie zanosila, kar je pomenilo, da sta morala hišo čim prej pripraviti za bivanje. Olivia se je rodila marca 2017.

PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA
HIŠA HIŠA
PROFIMEDIA

“Veliko najinih odločitev je bilo prenagljenih in delo se je po rojstvu prve hčerke zelo upočasnilo, kmalu je prišla še druga hčerka Goldie,” je povedala Stephanie. Toda po petih letih vlaganja v delo in porabljenih 75.000 evrov sta z lastnimi rokami ustvarila sanjski dom, na katerega sta ponosna, piše Zadovoljna.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!