Kako je to mogoče? Ženska s ponarejenimi dokumenti dvignila 1,3 milijona evrov

Črna kronika 17. Apr 202313:25 2 komentarja
banka
Profimedia

Črnogorska policija išče osumljenko, ki je 12. aprila s ponarejenimi dokumenti v poslovalnici banke Lovćen v Hercegnovem z bančnega računa druge stranke dvignila 1,3 milijona evrov.

Črnogorska policija išče žensko, ki si je z goljufijo prisvojila 1,3 milijona evrov. Ženska naj bi 11. aprila banki Lovćen najavila, da bo dvignila prihranke v poslovalnici v mestu Hercegnovi, od koder so ji, glede na velikost zneska, sporočili, kdaj naj pride. Osumljenka se je nato v poslovalnici zglasila dan pozneje, poroča Mondo.rs.

S seboj je imela nahrbtnik, denar z bančnega računa druge stranke pa je dvignila s pomočjo ponarejenih osebnih dokumentov. Po poročanju tamkajšnjih medijev je banka prevaro ugotovila dan pozneje, ko so dokumente poslali na sedež banke v Podgorici. Tam so stopili v stik z lastnico bančnega računa, ki pa je uradnikom na banki sporočila, da že več let ni bila v Črni gori in da ni zahtevala izplačila denarja, ki ga je hranila na računu.

Na banki naj bi nato ugotovili, da so denar izročili osebi, ki je predložila ponarejeno osebno izkaznico. “Po nalogu tožilca se izvajajo ukrepi in dejanja za odkritje storilke, ki je izvedla goljufijo. Izročeni so bili tudi posnetki nadzornih kamer, ki so osebo jasno posnele,” so sporočili s tamkajšnje policije.

Iz banke, kjer naj bi potekala interna preiskava, so sporočili le, da je neznana oseba z uporabo ponarejenih dokumentov zgrešila goljufijo na škodo ene njihovih strank, še poroča Mondo.rs.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje