Kakšna sreča! Tudi lastnik trgovine, ki je prodal rekordno srečko, bo milijonar

Svet 10. Nov 202207:34 1 komentar
Joseph Chahayed
Mike Blake/REUTERS

V ZDA je bil pred dnevi izžreban rekorden dobitek na srečo Powerball jackpot. Srečnež je zadel 2,04 milijarde dolarjev (2,01 milijarde evrov), en milijon dolarjev pa bo dobil tudi prodajalec, pri katerem je novi milijarder kupil zmagovalni listek.

Zmagovalni listek Powerball jackpota je bil vplačan v Altadeni v Kaliforniji, od rekordnega dobitka pa bo imel nekaj tudi lastnik trgovine. Ta bo dobil milijon dolarjev (996.255 evrov) bonusa za prodajo rekordnega loterijskega listka.

Lastnik prodajalne Joseph Chahayed je za CBS dejal, da bo z denarjem pomagal svojim otrokom. “Moj sin pričakuje otroka čez dva meseca, zato smo navdušeni. Lahko bomo priredili lepo praznovanje,” je dejal Chahayed, ki je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA prišel iz Sirije in ima deset vnukov.

Kdo je pri njem kupil zmagovalni loterijski listek, ne ve, upa pa, da je bil domačin. Možnosti za zmago so bile po podatkih Powerballa ena proti 292,2 milijona.

Zmagovalne številke, težke kar 2,01 milijarde evrov, so bile 10, 33, 41, 47, 56 in 10. Žrebanje so sicer premaknili za deset ur, saj so potrebovali dodaten čas za izpolnitev varnostnih protokolov.

Neznanec, ki je vplačal dobitno kombinacijo, se lahko zdaj odloči med enkratnim izplačilom dobitka in postopnim izplačevanjem v naslednjih 30 letih. Če se bo odločil za prvo možnost, bo srečnež po vseh odbitkih na račun prejel 1,4 milijarde dolarjev (1,3 milijarde evrov), ocenjuje Powerball. V nasprotnem bo v 30 letih prejel znesek v celoti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje