Karel III. premierki Liz Truss: Že spet ste nazaj, ojej

Svet 13. Okt 202216:07 0 komentarjev
karel iii., liz truss
PROFIMEDIA

Prva redna tedenska avdienca britanske premierke Liz Truss pri kralju Karlu III. je sprožila precej pozornosti javnosti. Kralj je namreč premierko sprejel z besedami "Že spet ste nazaj. Ojej, ojej." Premierka mu je odgovorila le, da se veseli srečanja.

Odnosi med kraljem in Liz Truss, ki je postala premierka le nekaj dni pred smrtjo kraljice Elizabete II., so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa precej napeti.

Karel III., ki se že vse življenje zavzema za boj proti podnebnim spremembam, je moral namreč na zahtevo vlade odpovedati svojo udeležbo na svetovni podnebni konferenci ZN prihodnji mesec. Liz Truss je v nasprotju s svojim predhodnikom Borisom Johnsonom vprašanje podnebja postavila na stranski tir in je pogosto kritična do vetrnih in sončnih elektrarn.

Za novega britanskega kralja, ki je položaj zasedel pred nekaj več kot mesecem dni, to ni prvi spodrsljaj. Dva dni po smrti kraljice Elizabete II. je ob podpisu dokumenta o nastopu položaja jezno kazal nalivnike na mizi in zahteval, da jih umaknejo.

Podoben incident se je zgodil tudi nekaj dni kasneje, ko se mu je pokvarilo nalivno pero, nakar je vstal in se jezil na nedelujoče pisalo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!