Kdo je “mali Einstein”, ki se je pri 12 letih vpisal na doktorski študij

Svet 05. Nov 202212:10 4 komentarji
Instagram

Laurent Simons je bil star komaj 11 let, ko je postal najmlajši diplomant znanosti na svetu, zato je dobil vzdevek "mali Einstein". Mladi Belgijec je letos poleti pri 12 letih zaključil magistrsko delo s področja kvantne fizike, zdaj pa začenja z doktorskim študijem na prestižnem nemškem inštitutu.

12-letni čudežni deček Laurent Simons iz Belgije, ki se ga je zaradi svoje genialnosti prijelo ime “mali Einstein”, je pred kratkim začel z doktorskim študijem na nemškem inštitutu Max Planck (Max Planck Institute for Quantum Optics).

Kot je moč razbrati iz njegove objave na Instagramu, mu je življenje doktorskega študenta všeč.

Podrobnosti programa ni razkril, je pa Laurentov oče Aleksandar Simons pred časom za belgijske medije dejal, da bo sin nadaljeval v smeri naravoslovja, s poudarki na kemiji, medicini in fiziki. Večino časa pa bo preživel v laboratoriju.

Kdo je mladi genij?

Laurent Simmons se je rodil v Ostendu, osnovno šolo je končal pri šestih letih, pri devetih pa je že začel s študijem. Maturiral je pri 11 letih, letos poleti je zaključil še magistrski študij na Univerzi v Antwerpnu.

Mladi genij torej letos začne s pisanjem novega poglavja na inštitutu Max Plenck, kjer je opravljal tudi pripravništvo. V raziskovalni skupini v Münchnu je s svetovno znanimi profesorji raziskoval laserje za odkrivanje krvnega raka pri ljudeh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje