Ker so bili zaklenjeni na hodniku, so zamudili let proti Zagrebu

Svet 09. Jan 202308:22 2 komentarja
Ryanair
Foto: PROFIMEDIA

Na londonskem letališču Stansted je prejšnji ponedeljek ostalo ujetih 23 potnikov. Ker so ostali zaklenjeni v prehodu, ki vodi do letala, so zamudili let proti Zagrebu. Rešil jih je požarni alarm.

Letalo nizkocenovnega prevoznika Ryanair je prejšnji ponedeljek z londonskega letališča Stansted proti Zagrebu poletelo brez 23 potnikov, ki so ostali ujeti v prehodu letališča, je prvi poročal britanski The Evening Standard. Tiskovni predstavnik Ryanaira je za Business Insider povedal, da je bila vzrok za to “človeška napaka”, zaradi katere se potniki niso mogli vkrcati in so zamudili let.

Devina Raval, ena od potnic, ki je ostala ujeta na hodniku letališča, je za portal MyLondon po poročanju Business Insider povedala, da se je počutila kot talka. Kot je dejala, so ljudje udarjali po stenah in klicali na pomoč. “Otroci so jokali in celoten prostor je postal res klavstrofobičen. Postalo me je strah, kaj bi bilo, če bi imel nekdo takrat srčni napad,” je povedala.

Po približno pol ure je eden od potnikov sprožil požarni alarm, osebje na letališču pa jih je vprašalo, kaj počnejo tam. Kot je še povedala Raval, je bila šokirana, da zaposleni niso opazili, da so bili zaklenjeni v prehodu. Povedali so jim tudi, da je letalo proti Zagrebu odletelo brez njih. Potnike so nato poslali v bližnji hotel, proti Zagrebu pa so odleteli naslednji dan, ob 6. uri zjutraj.

Tiskovni predstavnik Ryanaira je za Business Insider dejal, da zaradi človeške napake osebja na londonskem letališču Stansted majhno število potnikov ni moglo zapustiti prostora pred vkrcanjem, zato so žal zamudili let proti Zagrebu. “Napako so kmalu ugotovili, a je letalo medtem že odletelo,” je dodal. Dodali so, da so tem potnikom nudili nočitev v hotelu, domov pa so se vrnili z naslednjim prostim letom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje