“Konec igre”: obsežna racija v Italiji, aretirali 82 domnevnih članov mafije

Svet 24. Jul 202318:13 3 komentarji
Mafijska skupina Societa foggiana
Twitter/@PoderesOcultos_

Italijanska policija je danes v kraju Foggia na jugozahodu države izvedla obsežno racijo proti mafijski skupini, ki se imenuje Societa foggiana. Aretirala je 82 domnevnih članov mafije, ki so obtoženi številnih kaznivih dejanj, in sicer preprodaje mamil, nezakonitega posedovanja orožja in izsiljevanja. Zasegla je tudi mamila in več kosov orožja.

Po navedbah italijanske policije so člani treh klanov mafijske skupine Societa foggiana sklenili dogovor o preprodaji drog, vrednih več milijonov evrov na leto. Klani so z dogovorom končali rivalstvo in dosegli monopol v trgovini s kokainom v južni italijanski regiji.

Poslovni model treh klanov je temeljil na sistematičnem izsiljevanju ter agresivnem in skrbnem sistemu nadzora trgovine. Izkupiček pa se je stekal v skupni fond, iz katerega so se financirale dejavnosti klanov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italijanski notranji minister Matteo Piantedosi je policijsko operacijo, ki je nosila ime operacija Game over (konec igre) pozdravil kot močan odziv države proti mafiji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Foggia je bila sicer v preteklih letih prizorišče več nasilnih dejanj mafijske skupine Societa foggiana. Oblasti so zato proti njej napovedale vojno, današnja racija pa je bila že tretja v zadnjih sedmih letih. Skupno so policisti aretirali že 150 domnevnih članov te mafijske skupine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje