Kubanka Maradono obtožuje posilstva: “Ukradel mi je otroštvo”

Svet 23. Nov 202111:36 > 14:27 0 komentarjev
Mavys Alvarez
Agustin Marcarian/REUTERS

37-letna Kubanka Mavys Álvarez je v Argentini spregovorila, kako jo je v najstniških letih posilil slavni argentinski nogometaš Diego Maradona. "Prenehala sem biti deklica, odvzeta mi je bila nedolžnost," je opisala in povedala, da so starši v njen odnos s starejšim Maradono privolili le zaradi vpletenosti kubanskih oblasti. Maradona je namreč prijateljeval s pokojnim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom.

Kubanka Mavys Álvarez, ki je bila v razmerju s pokojnim nogometnim zvezdnikom Diegom Maradono, je argentinskega nogometaša obtožila posilstva. “Ugrabil mi je otroštvo,” je povedala.

Danes 37-letna Álvarez pripoveduje, da jo je pokojni nogometaš posilil, ko je bila stara 16 let, on pa 40. Spoznala sta se na Kubi, kjer se je zdravil zaradi odvisnosti od drog v isti ustanovi kot njena mama. Tam pa jo je tudi posilil – v sosednji sobi od tiste, v kateri je bivala mama.

“Pokril mi je usta, posilil me je, nočem preveč razmišljati o tem,” je na novinarski konferenci v Buenos Airesu povedala Álvarez, ki je pred tem pričala na argentinskem sodišču glede dogodkov med njunim potovanjem v Argentino leta 2001. “Prenehala sem biti deklica, odvzeta mi je bila nedolžnost. Težko je. Nehaš živeti nedolžne stvari, ki jih moraš izkusiti kot deklica tiste starosti,” je dodala. Po preteklih pripovedovanjih Álvarez je bil njen odnos z Maradono sporazumen, a jo je vsaj enkrat posilil.

Najprej, tako Álvarez, je bilo vse lepo. Maradona jo je vabil na sprehode, ji poklanjal rože, nato pa se je po dveh mesecih “vse spremenilo”. Bilo ji je tako hudo, da je pomislila tudi na samomor.

Mavys Alvarez
Agustin Marcarian/RUTERS

Prijateljevanje Maradone in Castra

Kot je še povedala, je njena družina odnos z Maradono dovolila le zato, ker je bil Maradona prijatelj s pokojnim nekdanjim kubanskim voditeljem Fidelom Castrom. “Moja družina odnosa ne bi nikoli sprejela, če ne bi bila vpletena kubanska vlada,” je povedala Kubanka, ki je primer odprla na sodišču, da bi “pomagala vsem ženskam”. Vrnitev v Argentino je bila zanjo težka, saj je nogometaš tam velika zvezda in za mnoge ostaja junak.

Odvetnik Matias Morla, ki je Maradono zastopal pred smrtjo, se na Reutersovo prošnjo za komentar ni odzval. Prav tako se še niso odzvale kubanske oblasti.

Mavys Alvarez
Agustin Marcarian /REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!