Kupil star avto in v prtljažniku našel denar. Nato je izvedel za žalostno zgodbo

Svet 19. Sep 202310:01 3 komentarji
Halil Smajić
Foto: Preporod.info

Na Balkanu te dni odmeva ganljiva gesta Halila Smajića iz Sarajeva. Potem ko je od starejše lastnice kupil rabljen avtomobil, je v njem našel kuverto, v kateri je bilo 1.690 evrov. Smajić se je brez obotavljanja odločil denar vrniti, ko pa je skušal navezati stik s prejšnjo lastnico vozila, je izvedel za njeno žalostno zgodbo.

Ko je pred dnevi Sarajevčan Halil Smajić od starejše gospe kupil star avtomobil, se verjetno niti ni zavedal, da bo zgodba o njegovi dobroti segla onkraj meja Bosne.

Smajić je namreč od starejše gospe kupil rabljenega golfa 2, v njegovem prtljažniku pa našel kuverto, v kateri je bilo 1.690 evrov. “Prek znanca sem slišal, da neka babica iz Dobrinje prodaja star možev avto, saj je ta pred štirimi leti umrl. Znanec mi je povedal, da avto prodaja, ker potrebuje denar. Čeprav vozila v resnici nisem potreboval, sem ga kupil, saj sem ji želel pomagati, ker vozila ni uporabljala,” je po poročanju spletne strani Preporod.info, ki ga povzema Dnevnik.hr, pojasnil Smajić, ki je za avto na koncu odšel več, kot je bila njegova izklicna cena.

Ob prihodu domov je avto pregledal, če bi potreboval kakšno popravilo, in v prtljažniku našel škatlo. “Ko sem dvignil podlogo v prtljažniku, je žena zagledala škatlo, ob dvigu pa je iz nje padla kuverta. Odprl sem jo in videl, da je polna denarja,” je povedal Smajić in dodal, da je bilo v njej 3.300 konvertibilnih mark (1.690 evrov, op. a.). “Niti za trenutek nisem razmišljal, kaj storiti,” je poudaril.

Ker pa mu s prejšnjo lastnico ni uspelo navezati stika, je znova poklical znanca, ki mu je povedal za njene življenjske okoliščine. “Prijatelju sem povedal, kaj sem našel. Dejal mi je, da glede na to, da sem denar našel, naj počnem z njim, kar želim. Povedal sem mu, da je denar babičin in naj jo poskuša priklicati in ji sporočiti, kaj se je zgodilo. Znanec mi je nato razkril, da je bil njen mož bolan in da so zbirali denar za njegov pogreb. Ob smrti moža pa denarja ni našla. Iskala ga je po hiši in na koncu obupala.”

Naslednji dan je Halilu vseeno uspelo stopiti v stik z babico. “Medtem ko sva se pogovarjala po telefonu, je jokala in se mi zahvaljevala. Ko sem s soprogo odšel k njej, da bi ji denar vrnil, nama je skuhala kavo, se še enkrat zjokala in se nama zahvalila. Njene solze, pa tudi njena sreča so zame največja nagrada,” je zaključil Smajić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje