Letalo na poti iz Ljubljane v Luxembourg zasilno pristalo v Münchnu

Svet 08. Feb 202409:48 > 14:50 1 komentar
Luxair
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Letalo prevoznika Luxair, ki je bilo na poti iz Ljubljane v Luxembourg, je moralo zaradi počenega stekla na dnu pilotske kabine zasilno pristati v Münchnu. Kot so za N1 povedali pri letalski družbi Luxair, je počilo zgolj zunanje steklo, za zasilni pristanek pa so se odločili preventivno. Varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena, so zatrdili.

Letalo luksemburške družbe Luxair je moralo zaradi počenega stekla na oknu pilotske kabine v nedeljo zasilno pristati v Münchnu, so danes sporočili z letališča v Münchnu. Letalo je bilo na poti iz Ljubljane v Luxembourg.

Pilot je v nedeljo javil, da je počilo zunanje steklo na oknu pilotske kabine.

Steklo je sicer sestavljeno iz več plasti, takšen incident pa se lahko zgodi precej pogosto, so za N1 pojasnili pri Luxairu. Ker je počilo najbolj zunanje steklo, pri tem ni nastalo varnostnih tveganj za potnike ali ekipo.

Za zasilni pristanek na letališču v Münchnu so se tako odločili zgolj iz preventivnih razlogov, so še dodali in razložili, da varnost potnikov v nobenem trenutku ni bila ogrožena. Premestili so jih na druge lete.

V Münchnu je bilo prizemljeno približno 31 ur. Kot so za N1 še povedali pri Luxair, se je letalo po zasilnem pristanku vrnilo v Luxembourg. Počeno steklo so že popravili, letalo je tako ponovno operativno.

Šlo je za letalo Luxair Q400s kapaciteto 76 sedežev.

Let LG5682 se je začel v Ljubljani v nedeljo ob 12.10, letalo pa bi moralo pristati v Luxembourgu predvidoma ob 14.05, je razvidno iz portala Flightradar24. V Münchnu je zasilno pristalo okoli 13.50. Po poročanju luksemburških in nemških portalov je okno počilo, ko je bilo v avstrijskem zračnem prostoru nad Salzburgom, pristalo naj bi približno pol ure zatem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje